SEC davası, sec do kwon

Son Dakika: ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Terraform ve Do Kwon’a karşı açılan dava reddedilebilir.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terraform Labs ve ortak kurucu Do Kwon’u temsil eden önde gelen hukuk firması Dentons, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davanın reddedilmesi talebini desteklemek amacıyla ek belgeler sundu. Perşembe günü gerçekleşen mahkeme duruşması, Terraform Labs tarafından oluşturulan dijital varlıkların “yatırım sözleşmesi” altında menkul kıymetler olup olmadığına odaklandı.

ABD Bölge Mahkemesi Hakiminin Temmuz Ayında Terra Do Kwon’a Karşı Açılan SEC Davasını Reddetme Kararı

Terraform Labs ve ortak kurucu Do Kwon’un avukatları ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) avukatları, 15 Haziran tarihinde New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde davanın reddedilmesine ilişkin dilekçeye karşı cevaplarını sundu.

Terraform Labs ve ortak kurucu Do Kwon’u temsil eden Dentons avukatları, algoritma tabanlı stabilcoin UST (şimdi USTC olarak bilinir)’nin yatırım sözleşmesi yerine pratik amaçlarla tasarlandığı için bir menkul kıymet olmadığını güçlü bir şekilde iddia ediyor. Davayı reddetme talebini desteklemek için ek belgeler sundular. Bu belgeler arasında dijital varlık düzenlemesi ve stabilcoin ihraç sürecine ilişkin ABD Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi oturumu, SEC’nin Binance.US’a yönelik tedbir kararı talebi ve SEC’e karşı açılan Ripple davasında Hinman e-postaları yer alıyor.

Avukatlar, kripto varlıkların menkul kıymetleri oluşturup oluşturmadığı konusunda “düzenleyici boşluk” olduğunu belirtiyorlar, çünkü ABD Kongresi dijital varlık ve stabilcoin ihraçları için düzenleyici çerçeveleri tartışıyor. Dahası, SEC menkul kıymetler yasalarının sınırları dışında hareket ediyor ve SEC’in “yatırım sözleşmesi” konusundaki iç e-postalarını bir menkul kıymet bulmak için kullanıyorlar.

ABD SEC avukatları ise davalılar tarafından sunulan ek belgelerin davayı reddetme talebini desteklemediğini savunuyor. Ayrıca, Binance.US’un oturum kaydı ve SEC’in iç e-postalarının bu davayla ilgisi olmadığını iddia ediyorlar. Howey Testi’nin açık bir şekilde “yatırım sözleşmesi”nin neyi ifade ettiğini gösterdiğini ve UST’nin bir menkul kıymet olduğunu belirtiyorlar.

Jed Rakoff hakimi, davanın reddedilmesi talebine ilişkin kararını 14 Temmuz tarihine kadar vereceğini belirtti.

Nisan ayında Güney Kore’de bir mahkeme, Terra Classic (LUNC)’ın bir menkul kıymet olmadığına ve Terra kripto varlıklarının “yatırım sözleşmesi” olmadığına hükmetti.

Dentons, 2021 yılında Mirror Protocol’ün araştırması kapsamında ABD SEC tarafından yapılan soruşturmaya itiraz etmek için Do Kwon’u temsil etmiş ve 2022 yılında Singapur Yüksek Mahkemesi’nde açılan bir toplu dava davasında da hukuk firması olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda Dentons, Terra’yı diğer davalarda da temsil etmektedir. Terraform Labs ve Do Kwon, ABD federal savcıların kovuşturması ve soruşturmasıyla başa çıkmak için dünyanın en büyük hukuk firması Dentons’ı işe almıştır.

Do Kwon’un Güney Kore’ye İade Edilmesi

Bu arada, Karadağ Yüksek Mahkemesi, Do Kwon ve eski CTO Han Chang-joon’un kefaletini onayladı. Ancak, Yüksek Mahkeme hakimi, ikisinin de Güney Kore’ye iade edilmelerine karar verdiği için ikisi de cezaevinde kalmaya devam edecek.

Güney Kore’nin talebi üzerine Yüksek Mahkeme tarafından yapılan inceleme sonucunda, Do Kwon ve Han Chang-joon’un altı ay süreyle iade gözaltında tutulmalarına karar verildi.

Do Kwon’un Karadağ’ın eski Maliye Bakanı Milojko Spajic ile olan siyasi bağlantılarına ilişkin soruşturma da devam etmektedir.

coingape.com

Report: the SEC sharpens its knives; goes after Do Kwon

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin