SEC, bugüne dek neden hiç Bitcoin ETF onaylamadı? Yakında onaylayabilir mi?
SEC, bugüne dek neden hiç Bitcoin ETF onaylamadı? Yakında onaylayabilir mi?

SEC, bugüne dek neden hiç Bitcoin ETF onaylamadı? Yakında onaylayabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), borsada işlem gören kripto para fonlarını (ETF) onaylamak konusunda kötü bir geçmişe sahip. Ancak analistler, zamanın değiştiğine ve SEC’in yakın gelecekte Bitcoin ETF fikrine daha açık olacağına inanıyor.

SEC neden Bitcoin ETF onaylamıyor?

Peki SEC’i bir Bitcoin ETF’yi onaylamaktan tam olarak ne korkutuyor?

Bloomberg’de kıdemli bir analist olan Eric Balchunas, gözetim ve manipülasyonla ilgili endişenin SEC için asıl endişe olduğuna inanıyor.

“Bunu reddetmelerinin ana nedeni gözetim ve manipülasyondur. Bu nedenle, düzenleyicilerden gelen temel piyasada yeterince gözetim olmadığını söylüyorlar. Bir şey ters giderse, nasıl yanlış gittiğini veya kimin yaptığını bilmenin bir yolu yoktur, X, Y veya Z.”

Gözetim, düzenleyicilerin üzerinde durmaya devam ettiği çok önemli bir sorun, ancak yakında bunun üstesinden gelmek için bir dizi geliştirme şart olarak görülüyor. SEC, bir Bitcoin veya kripto ETF’yi, düzenlemede bir boşluk olduğu için onaylayamıyor.

Piyasa manipülasyonu büyük bir engel

Bununla birlikte vurgulanan diğer sorunlar arasında piyasanın manipülasyonu yer alıyor. Geleneksel finans sistemi piyasadan manipülasyonu yasaklayamamış olsa da, düzenleyiciler bunu ETF’leri kilit altında tutmak için bir kalkan olarak kullanıyor.

Son GameStop fiyaskosu, SEC tarafından vurgulanan piyasa manipülasyonunun en iyi örneği. Yine de Balchunas, “onayladıkları diğer ürünlere ve bu diğer ürünlerin çalışma şekline karşı” SEC’in nihayetinde bir Bitcoin ETF’yi onaylaması gerektiğine inanıyor.

“12 ay içinde onay gelebilir” iddiası

Galaxy Digital’den Mike Novogratz, SEC’in 12 ay içinde Bitcoin ETF’yi onaylayacağını söylüyor. SEC’in bir Bitcoin ETF’yi onaylaması için doğru zamanın ne olduğu konusundaki tartışmalara her gün bir yenisi ekleniyor.

Şu ana kadar SEC’den yalnızca karamsar yanıtlar aldıktan sonra Bitwise, şirketlerin Bitwise Crypto Innovators Index’teki performansına karşılık gelen yatırım sonuçlarını sağlamak için yeni bir ETF başvurusu yaptı. Ancak onun da kabul edilip edilmeyeceği bilinmiyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin