SEC, merkezi olmayan borsaları hedef alıyor - Kripto Para Haber
SEC, merkezi olmayan borsaları hedef alıyor - Kripto Para Haber

SEC, ProShares’in ETF kararını perşembe gününe kadar açıklayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin tabanlı bir borsada işlem gören fon (ETF) ile ilgili bir kararın ertelenmesinden yaklaşık bir ay sonra, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, Bitcoin ETF çiftinin onayı için kararını açıklayacak.

ABD menkul kıymetler borsasından yetkililer, 23 Ağustos Perşembe günü ProShares Bitcoin ETF ve ProShares Short Bitcoin ETF hakkında bir karar açıklayacaklar. Bu kural değişikliği ProShares tarafından NYSE Arca ile birlikte sunulan teklif, düzenleyici kurallar uyarınca daha fazla geciktirilemez.

SEC, Bitcoin ETF için onay verecek mi?

İlk olarak geçtiğimiz Aralık ayında SEC’e sunulan ProShares ETF teklifleri, Bitcoin’in kendi fiziksel varlığından ziyade, Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleriyle destekleniyor. Diğer bir deyişle ETF’nin değeri, orijinal dosyaya göre CME veya Cboe Vadeli İşlemler Borsası’nda işlem gören Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri ile belirlenecek.

ProShares Trust, SEC’in, ProShares Bitcoin ve Short Bitcoin ETF’lerinin yanı sıra ProShares Bitcoin Futures/Equity Strategy ETF ve ProShares Bitcoin/Blockchain Strategy ETF’sinin ana hatlarını çizen kural değişikliğini geri çekmesini istedi.

Geri çekme talebi, SEC’in zaman zaman Bitcoin’in oynaklığıyla ilgili meselelere dayanarak çok sayıda ETF öneriye itiraz etmesinden sonra geldi. Direxion Shares, VanEck ve First Belief Advisors çok sayıda ilgili Bitcoin ETF teklifini geri çekti.

SEC, Ocak ayının sonunda yine de futures-pinned teklifleri tasarladığını duyurdu.

Bugüne kadar the regulator, son iki ay içinde Bitcoin ETF tekliflerini reddetti veya erteledi.

Teklif 2017 baharında zaten reddedilmişti, ancak teklifi sunan Bats BZX Borsası daha sonra SEC komisyoncuları tarafından duyurulan bir itirazda bulundu.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin