sec

SEC Başkanı: Bitcoin, ödeme yöntemi olarak daha fazla düzenleme ile karşılaşacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC Başkanı Jay Clayton, Bitcoin’in bir menkul kıymetten çok ödeme veya servet aracı olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Bu sabah CNBC’ye verdiği röportajda SEC Başkanı Jay Clayton, Bitcoin’in bir menkul kıymet olduğuna inanmadığını yineledi.

Clayton, CNBC’ye Bitcoin‘in bir menkul kıymetten çok bir servet aracı ve bir ödeme mekanizmasına daha yakın olduğunu ve hem yerel hem de uluslararası mevcut geleneksel ödeme mekanizmalarındaki “verimsizliklerin” Bitcoin’in büyümesine katkıda bulunduğunu söyledi. Ancak, Bitcoin’in daha popüler hale geldikçe, bir ödeme yöntemi olarak yeni düzenlemelerle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

SEC Başkanı ile röportaj yapan Squawk Box sunucusu Andrew Ross Sorkin geçtiğimiz günlerde JPMorgan CEO’su Jaime Dimon ile de bir röportaj yapmıştı. Bu görüşme de Dimon, Bitcon’e olan güvensizliğini hükümet düzenlemelerine bağladığını dile getirmişti:

Hükümetle yaşadığım deneyim, istedikleri her şeyi istedikleri zaman düzenleyebilmeleri ve Bitcoin 200 milyar dolar değerinde. Büyümeye devam ettikçe düzenlemeler kaçınılmaz olacaktır.

SEC’in neden şu anda Bitcoin’i düzenlemediğine dair soruya Clayton şu cevabı verdi:

Pekala, şu şekilde söyleyelim: Bitcoin’i bir menkul kıymet olarak düzenlemiyoruz. Çünkü insanlar bir girişim için sermaye toplamak amacıyla kripto varlıklarını menkul kıymet olarak kullandıklarında, SEC bunu düzenler. Ve ICO çılgınlığında olan şey, insanların ICO’ları kullanması ve esasen SEC’e kaydettirmeden menkul kıymetlerin halka arz edilmesiydi.

Clayton, SEC’in “Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını, daha çok bir ödeme mekanizması ve servet aracı olduğunu söylerken, “hükümet ödemeleri düzenler. SEC, Bitcoin’i düzenlemese bile, IRS ve FinCEN (Mali Suçları Uygulama Ağı) gibi diğer devlet kurumları, potansiyel olarak halihazırda kullandıkları yöntemleri genişletebilirler.

SEC’in Bitcoin’e bir menkul kıymet gibi görmemesi ve dolayısıyla onu düzenlememesi tam olarak yeni bir konu değil ancak Clayton’ın, Bitcoin konusunda bu kadar açık konuşması çok sık görülen bir durum değil.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


softexen.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin