Sberbank
Sberbank

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank CEO’su: “Kripto paralar yasaklanmamalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’nın önemli finans aktörlerinden Sberbank Başkanı Herman Gref, kripto paraların yasaklanmasına karşı olduğunu yineledi.

Rus otoritelerinin kripto paralar hakkındaki düşmanca tutumlarını önemli derecede yumuşattığı bugünlerde, Rusya’nın en büyük bankasının genel müdürü yaptığı açıklamada düzenlemeyle bile olsa merkeziyetsiz borsa için yetkilileri sabırlı olmalarına yönelik bir çağrı daha yaptı.

Sberbank CEO’su: “Hoşgörü gerekiyor.”

Rus haber ajansı TASS’ın verdiği habere göre Sberbank CEO’su Herman Gref, finans yetkililerinin kripto paraların ve Blockchain teknolojisi için daha hoşgörülü olmaları gerektiğini söyledi. Gref, bir adım daha ileri giderek kripto para borsalarının daha anlaşılamadığını, yapılacak herhangi bir düzenleme ile geriye gitmemek için iyice düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Şu an loto kadar tehlikeli fakat insanlara anlatılması gerekiyor.”

Düzenlemeye çalışılmadan önce Blockchain teknolojisi ve kripto paraların sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu söyleyen Gref, insanlara kripto paraların sanal ve boş bir zemin üzerine kurulmadığını anlatmanın gerektiğini fakat şu anda loto gibi tehlikeli olduğunu da ekledi. Muhtemelen, perakende yatırımcılar ve vatandaşlar 2017 de yüklesen yatırımlarla yükselen kripto para değerleri referans aldığını söyleyen Gref, Kimsenin henüz idrak edemediği, gelişmekte olan harika yeni bir teknoloji olduğu için yasaklanmaması gerektiğini de ekliyor.

“Bankerler yasaklara iki kat daha fazla karşı duruyor.”

Gref sözlerini finans teknolojilerindeki yasaklamalara, bankerlerin 2 kat daha fazla karşı durduğunu söylüyor. 2016 ortasındaki Rus maliye bakanlığının hazırladığı ve daha sonra uygulamaya koymadığı yasa taslağında bitcoin yatırımcılarına yaptırım uygulayacağını açıklamasından hemen sonra  Gref elinde küçük bir miktar Bitcoin tuttuğunu ve yasağa karşı olduğunu açıkça belirtmişti. Rus maliye bakanlığı o dönem elinde bitcoin bulunduranlar hakkında 7 yıl hapis ile cezalandırılmasını önermişti.

Gref sonraki yıl, Google ve Sberbank’ın beraber düzenlediği bir eğitim projesinde katılımcalara seslenirken, Bitcoin ticareti yaptığını ve bundan keyif aldığını fakat ilerde bizim hayatımızın bir parçası olacağını söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde Blockchain araştırmaları için yeni merkezini açan Sberbank, aynı zamanda iki büyük Blokchain birliği ve kurumsal ve ticari uygulamalarda açık kaynaklı blok zincir teknolojisini kullanmaya çalışan çalışma grupları Ethereum Enterprise Alliance (EFA) ve Linux Vakfı liderliğindeki Hyperledger Projesi üyesidir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin