Samsung, cüzdan uygulamasına Blockchain tabanlı Decentraland için destek ekledi
Samsung, cüzdan uygulamasına Blockchain tabanlı Decentraland için destek ekledi

Samsung küresel tedarik ağını takip etmek için Blockchain’e geçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung küresel tedarik ağını takip etmek için Blockchain’e geçiyor. Elektronik imalat devi Samsung, geniş küresel tedarik zinciri ağının sevkiyatlarını izlemek ve takip etmek için bir Blockchain platformu düşünüyor.

Samsung küresel tedarik ağında Blockchain’i kullanarak nakliye maliyetlerini yüzde 20 oranında azaltacak

Samsung küresel tedarik ağında Blockchain’i kullanarak nakliye maliyetlerini yüzde 20 oranında azaltacak. Blockchain teknolojisinin önemli desteğiyle, dünyanın en büyük chipmaker ve akıllı telefon üreticilerinden olan Samsung Electronics, küresel gönderilerini takip etmek için bir Blockchain platformunun geniş bir uygulamasını düşünüyor. Samsung’un IT iştiraki olan Samsung SDS’deki Blockchain şefi Song Kwang-woo, bir Blockchain sisteminin nakliye maliyetlerini yüzde 20 oranında azaltabileceğini belirtti.

Song Kwang-woo ayrıca, SDS’nin Samsung Electronics’in Blockchain platformunu geliştirmeye çalıştığını ve bu durumun Blockchain teknolojisinin uygulanabilirliğini ciddi ölçüde araştırmak için en eski küresel üreticiler arasına yerleştirdiğini de doğruladı.

“Blockchain teknolojisi, dijital dönüşümümüzü besleyen çekirdek bir platform.”

SDS, lojistik ve denizcilik endüstrisi için Blockchain teknolojisini uygulamada kanıtlamış bir deneyime sahip. Güney Kore’nin büyük denizcilik sektöründe Aralık 2017’de ithalat ve ihracat nakliye lojistiğini yapmak ve takip etmek için 7 aylık bir pilot projeyi başarıyla sonuçlandırdı. Song Kwang-woo konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

İmalat sanayilerinin tedarik zincirleri üzerinde muazzam bir etkisi olacak. Blockchain teknolojisi, dijital dönüşümümüzü besleyen çekirdek bir platform.

Samsung SDS, işletmeleri için kendi blok zinciri olan “Nexledger”i geliştirdi

Raporda, SDS’nin 2018 yılında 488.000 ton hava kargo ve 1 milyon 20 metrelik eşdeğer (TEU) nakliye ünitesini ele alması bekleniyor. Gönderiler, Galaxy S9 ve gelecek Not 9 gibi Samsung’un önemli cihazları ve Apple’ın iPhone’u tarafından kullanılan OLED ekranların yanı sıra, ev elektroniği ve daha fazlasını içeriyor. Gönderi takibinin ötesinde, bir Blockchain platformu zamanını azaltabilir ve ürün lansmanları ile gönderileri arasında son kullanıcılara kadar verimliliği artırabilir.

Samsung Electronics’in, merkezi olmayan teknolojiyi kullanması konusundaki ayrıntılar şimdilik zayıf kalmasına rağmen, Samsung SDS bir yıldan fazla bir süredir işletmeleri için kendi blok zinciri olan “Nexledger”i geliştirdi ve dağıttı.

Samsung SDS, Enterprise Ethereum Alliance’ın üyesi

Mayıs 2017’de SDS, Güney Kore’nin Okyanus ve Deniz Ürünleri Bakanlığı, Güney Kore Gümrük Servisi, teknoloji devi IBM ve navlun operatörü Hyundai Merchant Marine, diğerlerinin arasında yer aldığı bir ana yük taşımacılığını içeren konsorsiyumu yöneterek, gerçek zamanlı olarak ithalat ve ihracat kargolarını takip etmek üzere Güney Kore’nin nakliye endüstrisi için bir Blockchain pilot uygulamasını başlattı.

Aynı zamanda, Enterprise Ethereum Alliance (EEA)’ın üyesi olan Samsung SDS, Güney Kore’den Çin’e, rezervasyon ve teslimat dahil olmak üzere bir gönderinin tüm sürecini gören bir sevkiyatın ilk deneme çalışmasını başarıyla tamamladı.

Seul hükumeti, Blockchain teknolojisini tüm belediye idaresine uygulayacak

Yukarıda belirtildiği üzere SDS, pilot uygulamaları 2017 yıl sonunda başarıyla geçerek, nihayetinde Blockchain kullanarak Güney Kore’deki “tüm ihracat ve ithalat” işlemlerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Güney Kore’nin başkenti Seul kenti Kasım 2017’de, Samsung SDS’yi şeffaflık geliştirmek ve vatandaşların rahatlığını artırmak için bir yol haritası geliştirmek ve şehrin tüm yönetimine Blockchain teknolojisini yerleştirmek için seçti. Seul hükumeti daha önce Blockchain teknolojisini 2022 yılına kadar tüm belediye idaresine uygulama planını açıkladı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin