Samsung Blockchain teknolojisi gümrük dolandırıcılığını önleyecek
Samsung Blockchain teknolojisi gümrük dolandırıcılığını önleyecek

Samsung Blockchain teknolojisi gümrük dolandırıcılığını önleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Gümrük İdaresi, Samsung’un Blockchain tekniğini merkezi olmayan gümrükleme sisteminin omurgası olarak benimsemek istiyor. Samsung Blockchain teknolojisi ile teknolojik dolandırıcılığın önüne geçilecek. Tüm işlem kayıtların dağıtık bir yapıda saklanması mümkün olduğundan kayıtlar hiçbir şekilde değiştirilemeyecek. Bu yapının kullanılması, konuya hakim uzmanlar tarafından Blockchain teknolojisi üreten tüm gelişmiş dünya ülkelerine örnek olacak öncü bir adım olarak görülüyor.

Holding’in IT kolu olan Samsung SDS, cuma günü yaptığı açıklamada Kore Gümrük İdaresi’nin Samsung’un yeni platformu için kullanılan Nexledger Blockchain’ini temel alacak bir mutabakat anlaşması imzaladığını söyledi.

Samsung Blockchain teknolojisi ile gümrüklemede şeffaklık sağlanacak

Kamu kurumları ve nakliye şirketleri ile sigorta şirketleri de dâhil olmak üzere 48 adet yerel kurum, anlaşmayı imzaladı. Samsung, firmanın gümrük işlemine daha fazla şeffaflık getirmek için dağıtılmış ağ üzerinde düğüm olarak katılmayı hedeflediğini söyledi.

Bu çaba, gümrük beyannameleri ve teslimat formları gibi bir dizi kuruluştan gerekli ihracat dokümanlarını paylaşmayı amaçlıyor. Ayrıca kullanılacak yeni teknoloji,  ihracat sürecini daha verimli hale getirecek. Sistem, temelde belge sahteciliğini kalıcı olarak engellemek için tasarlandı.

Kore Gümrük İdaresi, Samsung ile çalışmaya geçen mayıs ayında başladı. Bundan sadece bir ay öncesinde ise Samsung SDS, uluslararası sevkiyatlar için Blockchain platformunu geliştirmeye başladı. Bu çalışmanın sektördeki maliyetleri yüzde 20 oranında azaltması bekleniyor.

Yeni gümrük girişimi aynı zamanda Güney Kore Hükümeti’nin kamu hizmetlerine tahsis edilmiş olan kamu hizmetlerinde Blockchain’in benimsenmesine yönelik genel gündemine de uygun bulunuyor. Şu anda Güney Kore’de Bilişim ve İletişim Bakanlığı, biri gümrük idaresi olmak üzere kamu hizmetleri için altı pilot proje geliştirmeye odaklanıyor.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin