dogecoin

Şaka olarak ortaya çıkan Dogecoin, Bitcoin’i aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dogecoin “şaka” gibi bir yükselişe geçti! Hepimizin bildiği gibi Bitcoin fiyatları 2017 yılında olağanüstü bir biçimde artış gösterdi. Bu sırada “altcoin” olarak adlandırdığımız yeni kripto para birimleri de ortaya çıkmaya başladı. Bu altcoinler arasında yer alan ve herkesin “şaka para” gözüyle baktığı Dogecoin, bir aylık yükseliş oranı göz önüne alındığı zaman Bitcoin’i dahi geride bıraktı.

Dogecoin, geçtiğimiz Aralık ayında yüzde 400’den daha fazla değer kazanmıştı. Bu ay ise rekor kırarak 0.048549TL’ye ulaştı. CoinMarketCap verilerine göre parodi para birimi şu anda yaklaşık 1.17 milyar dolara – yani token başına 0.010360 dolara tekabül ediyor. Üstelik iki yıldan fazla bir süredir yazılım güncellemesi almamasına rağmen, değeri artıyor!

dogecoin

Kripto para birimi kullanıcılarının geleneksel yöntemlerden ziyade daha kolay bir biçimde para göndermesi amacıyla ortaya çıkarılan Dogecoin’in daha da artıp artmayacağı fanları tarafından merakla izleniyor.

Dogecoin nedir?

Dogecoin, 6 Aralık 2013 tarihinde piyasaya sunuldu. Logosunda sevimli Japon Shiba Inu köpeğini kullanan bu altcoin, “To the moon” yani “Aya doğru” sloganıyla biliniyor. 2010 yılında internet üzerinde dolaşan bir espriye gönderme yapma amacıyla kurulan bu para birimi, bu yönünden ötürü “Şaka” olarak nitelendiriliyordu.

Bu para birimi genel olarak Litecoin ile benzerlikler taşıyor. Billy Markus tarafından yazılan bu para biriminin ilk hedefi, insanların kripto para birimlerine olan ilgisini arttırmaktı. Zamanla bu hedef gerçekleşti ve özellikle de genç kitleyi kripto para birimlerine yöneltti. Dogecoin’i diğer para birimlerinden ayıran bir diğer özelliği ise işlem hacminin yüksek olması. Kripto para birimi piyasalarında en fazla alım – satım yapılan coinlerden birisi de Dogecoin. Dogecoin’in şu an 100 milyar birimin üzerinde dolaşım hacmi bulunuyor. Bu rakam Bitcoin’in yaklaşık 80 katı civarında.

dogecoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin