Sahte Ethereum uygulamaları 390 dolara satılıyor
Sahte Ethereum uygulamaları 390 dolara satılıyor

Dikkat: Sahte Ethereum uygulamaları çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Android cihazlara yönelik çalışma yapan siber güvenlik uzmanı Lucas Stefanko, işlevselliği olmayan ve gerçek Ethereum (ETH) protokolüne tamamen bağlı olmayan çok fazla uygulama olduğunu ortaya çıkardı. Lucas Stefanko, Ethereum uygulamaları biçiminde, kullanıcıları aldatan bu uygulamaların varlığını kendi Twitter adresinden duyurdu.

Sahte Ethereum uygulamaları 390 dolara satılıyor

Söz konusu uygulamalardan biri, “Ethereum” olarak adlandırıp, kendisini “yalnızca bir Ethereum” olarak tanımlıyor. Bu sahte uygulama Android uygulama mağazasında 390 ABD doları karşılığında satın alınabiliyor. Gerçekte uygulama bir Ethereum satın almayı sağlamıyor ya da herhangi bir Blockchain, kripto para veya kripto para borsaları ile bir bağı bulunmuyor. Oysa ki uygulama incelendiğinde, tamamen Ethereum logosunun görüntüsünü içeren bir Android programı görünüyor.

Ayrıca, uygulama için 390 dolarlık fiyat etiketinin gerçekte, Ethereum değerinden 100 dolar daha fazla olduğu görünüyor. Bu ayrıntıya rağmen, uygulamayı satın alan kişiler belki de bilinçli tüketiciler olmadıklarını gösteriyorlar.

Yatırımcılar sahte uygulamalara karşı önlem almalı

Sahte kripto ve dolandırıcılık ekosisteminin her köşesine ulaşmış durumda. Çoğu kripto para yatırımcısı, kötü amaçlı yazılım, kimlik avı ve teknolojinin diğer kurnazca kullanımlarına maruz kalıyor. Kripto sektörü bu kadar kötü durumdayken bu sahte Ethereum uygulaması gibi uygulamalar maalesef dikkatli olmayan kullanıcılar yüzünden prim yapıyor. Böylece kötü niyetli insanlar çok fazla prim bularak zengin oluyor.

Tüm dolandırıcılıklara karşı, kripto para yatırımcılarının gereken özeni göstermeleri önemli. Kriptoda ticaret yapmak isteyen herkesin yatırımlarının güvende olduğundan emin olmaları için  “Sahte Ethereum” uygulamalarını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin