Meme coin dolandırıcılık iddası! PSYOP coin nedir? dolandırılmaktan nasıl kurtuluruz?
Sahte Bitcoin satıcılarından devasa BTC dolandırıcılığı

Sahte Bitcoin satıcılarından devasa BTC dolandırıcılığı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in fiyatı artmaya devam ederken, dolandırıcılar boş durmuyor. Bu kişilere karşı dikkatli olmak giderek daha önemli hale geliyor.

İki şüpheli, Hong Kong’da dolandırıcılık amaçlı Bitcoin işlemlerinde şüphelenmeyen kurbanlardan neredeyse 500.000 dolar çalmakla suçlandı.

Bitcoin hırsızlığı

23 Mart 2021 Salı günü South China Morning Post tarafından yayınlanan bir habere göre, 33 ve 31 yaşlarındaki kurbanlar, sahte bir bitcoin işleminde iki dolandırıcı tarafından aldatıldı. Bitcoin satıcıları gibi davranan kişiler, kurbanlardan 495.650 $ çalmayı başardılar.

Bir döviz şirketinde çalışan kurbanlar, nakit parayla bitcoin satın almak için Tin Hau’da bir dükkana gittiler. Bu arada kimliği açıklanmayan bir aracı, alıcıları sahte bitcoin satıcılarına bağladı.

Dolandırıcılardan biri nakit parayı dolandırıcılara teslim ettikten sonra, işlemle ilgili bazı evrak işlerini yapıyormuş gibi yaparak dükkandan fonla birlikte ayrıldı.

Ancak, satıcı uzun bir süre sonra geri dönmeyince, alıcılar bir oyundan şüphelenmeye başladı. Alıcılar parayla satıcıyı bulmaya çalışırken, mağdurlar konuyu polise bildirmekle tehdit edince diğer dolandırıcı da kaçmaya çalıştı.

Kısa bir kovalamacanın ardından, sahte bitcoin satıcısı yakalandı ve kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Şüpheli polis nezaretinde sorguya çekilirken, parayla ortadan kaybolan diğer dolandırıcı ise hala kayıp.

bu haber ilk defa cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin