Rusya Merkez Bankası tarafından kripto para birimleri hakkında çarpıcı rapor
Rusya Merkez Bankası tarafından kripto para birimleri hakkında çarpıcı rapor

Rusya’nın petrol destekli ekonomisi, dolar yerine kripto paraları tercih ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya, ABD ticari yaptırımlarından sonra, ABD ekonomisinin ülke ekonomisindeki kullanımını azaltmaya başladı. Ayrıca Rusya, diğer büyük petrol ihraç eden ülkelerle paylaşılabilecek bir petrol destekli kripto para birimi fikrini savunduğunu bildirdi. Rusya’nın petrol destekli ekonomisi, kripto paralar ile dönüştürülebilir.

Rusya’nın petrol destekli ekonomisi, doları reddediyor!

Şu anda petrol ve gaz yatırım şirketi Energia’nın başkanlığını yürüten Rusya’nın eski enerji bakanı Igor Yusufov, konuya yönelik şunları söyledi:

Şüphesiz, petrol destekli bir kripto para birimi, petrol üreticisi ülkelerin son yıllarda aşırı derecede artan mali ve ticari kısıtlamalardan kaçınmasına ve petrol ve doğal gaz ihracatının hızlandırılmasına izin verecek.

Rusya hükumeti, küresel siyasi ve ekonomik alanın öngörülemezliğinin artmasıyla birlikte, ulusal para birimlerinin enerji tedarik pazarında güvenilir bir ödeme aracı olmadığına inanıyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri gibi, uygulanabilir bir alternatif kullanmakla da ilgilenebilir.

Petrol destekli bir kripto para birimi, petrol ihraç eden ülkelerin risklerini azaltabilir

Yusufov, ABD dolarının küresel petrol piyasasında petrol destekli bir kripto para birimiyle ana fiyat birimi olarak yer değiştirmesinin, petrol ihraç eden ülkelerin risklerini çeşitlendirmesine ve ulusal para birimlerine bağlı kırılganlıkların üstesinden gelmesine izin vereceğini açıkladı. Şu anda, Yusufov başkanlığındaki bir ekip, petrol destekli kripto para biriminin yayınlanacağı bir Blockchain tabanlı platform için bir konsept geliştiriyor.

Bir kripto para portföyü ne zaman çeşitlendirilmelidir?
Bir kripto para portföyü ne zaman çeşitlendirilmelidir?

Bir finans piyasası uzmanı ve Federal Menkul Kıymetler Komisyonu eski başkanı Igor Kostikov’a göre, platform sadece petrol ve doğal gaz için değil, aynı zamanda ticarete konu olan mallar için de kullanılabilir.

Kripto paralar, ABD para birimini kademeli olarak terk etme sürecinde önemli rol oynayacak

Kostikov’a göre, yeni kripto para birimi yalnızca ABD dolarının değil, aynı zamanda petrol ve doğal gazın ve diğer emtiaların desteklediği küresel bir para olarak ortaya çıkarsa, küresel petrol ve gaz ticaretindeki euro ve tüm ulusal para birimlerinin yerini alabilir.

Şimdiye kadar, geçtiğimiz Şubat ayında Venezuela’nın Petro’su gibi bir petrol destekli ulusal kripto para yayınlamaya yönelik girişimlerde bulunuldu, ancak başarılı olmadı. Üst düzey yetkililer ve hükumet uzmanları, kripto para birimlerinin ABD para birimini kademeli olarak terk etme sürecinde daha büyük bir rol oynayabileceğini düşünüyor.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin