Rusya-Ukrayna gerilimi sürerken, bir vatansever ülkesine Bitcoin bağışı yaptı

Rusya-Ukrayna gerilimi sürerken, bir vatansever ülkesine Bitcoin bağışı yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tüm dünya kuzeyde yaşanan soğuk savaşı izliyor. Gerilimin her geçen gün biraz daha tırmandığı bölgede açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Türkiye ise sürecin müzakere ile yürütülmesinden yana. Rusya ve Ukrayna’yı bir araya getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan, mücadele veriyor. Tüm bu yaşanılanların gölgesinde vatansever ilginç bir yardım yaptı. Bitcoin bağışı yaparak ülkesine destek olduğunu açıkladı.

Küresel piyasalar soğuk savaşın gölgesinde fiyatlanmaya çalışıyor. Gerilimin daha çok tırmandığı günlerde ekonomik veriler negatif yönde işlem yaptı. Şu an ise piyasalar biraz daha sürece alıştı. Ancak henüz tehlike bitmiş değil.

Öte yandan Ukrayna’da STK’lar ülkesine sahip çıkıyor. Pek çok alanda kullanılması için bağış toplanıyor. Kripto varlıklarla da bağışların toplandığı en son gelen haberler arasında. Ukrayna’ya yarım milyon dolardan fazla kripto para bağışlandı. Kripto, Ukraynalı STK’lar ve gönüllü gruplar tarafından malzeme için kullanılıyor. En çok ise Bitcoin bağışı öne çıkıyor.

Bitcoin bağışı ve kullanımı 

İnsanlar, parayı ihtiyaç duyulan yere almanın daha hızlı, daha ucuz ve daha kolay bir yolunu sağladıklarından, bağış toplama ve bağışlar için giderek daha fazla Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yöneliyor. 

Blockchain analitik firması Elliptic’in 8 Şubat tarihli bir raporu, Ukraynalı sivil toplum kuruluşlarına (STK’lar) ve gönüllü gruplara yüz binlerce dolarlık dijital para bağışı yapıldığını ortaya koyuyor.

Rapora göre Bitcoin bağışı geçtiğimiz yıllara göre artış yaşadı. 2021’de önceki yıllara göre neredeyse %900 arttığı belirtildi. Ayrıca, bu gönüllü gruplar ve STK’lar tarafından kullanılan ve toplu olarak toplam 570.000 dolardan fazla fon alan birkaç kripto cüzdanının kimliklerini de ortaya çıkardı. 

Fonlar, Ukrayna ordusunu askeri teçhizat, tıbbi malzeme ve insansız hava araçlarıyla donatmak için kullanılıyor. Bir kısmı, düşman paralı askerlerini veya casuslarını tanımlamak için bir yüz tanıma uygulaması geliştirmeye de girdi. Bitcoin bağışı sayesinde STK’lar önemli bir bağış oluşturulmuş oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin