Rusya cumhurbaşkanı adayı Boris Titov
Rusya cumhurbaşkanı adayı Boris Titov

Rusya cumhurbaşkanı adayı: “Önerilen kripto para birimi yönetmeliği çok sıkı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya cumhurbaşkanı adayı Boris Titov, Rusya Maliye Bakanlığı’nın kripto para birimleri düzenlemesine ilişkin yasa tasarısı konusunda açıklamalarda bulundu. Titov, açıklanan şartların aşırı derecede katı olduğuna inanıyor.

Çok tartışmalı bir duruş sergileyen Titov, kripto para birimi ve Blockchain’i maddelerle ilgili düzenleyici gerekliliklerin hükümet yetkilerindeki bozulma nedeniyle yürürlüğe girdiğine inanıyor.

Blockchain, insanların, girişimcilerin ve teknolojik topluluğun yetkilileri kontrol etmelerini sağlar. Bu ise elbette onların hoşlanmayacağı bir durumdur.

Rusya cumhurbaşkanı adayı tarafından eleştirilen yasa tasarısı Rusya Maliye Bakanlığı tarafından sunuldu

Cuma günü, Rusya Maliye Bakanlığı, hem kripto para birimi alanındaki öğeleri sınıflandırmak hem de ICO’lar, madencilik ve ticaret dahil olmak üzere daha önce gri olarak kalan alanlar ile ilgili düzenleme için bir yasa taslağı yayınladı..

Yasa taslağında amaç, kripto para birimi alanıyla ilgili öğeler, token, akıllı sözleşmeler ve madencilik ile sınırlı olmaksızın yasal tanımlar kazanmaktadır. Kanun, kripto para birimini ‘tüzel kişilik’ veya ‘bireysel girişimci’ tarafından verilen bir ‘dijital finansal varlık’ olarak tanımlamaktadır.

Tasarıda ayrıca ticaretin lisanslı borsalarda yapılması gerektiği ve küçük yatırımcıların ICO’ya katkıda bulunabilecekleri yöntemlerlde sınırlı olabileceği ifade ediliyor. Madencilik ise  girişimci bir faaliyet olarak ele alınacağı için, mali sisteme bir şirket aracılığıyla veya serbest meslek sahibi olarak kayıt olunması gerekecek.

Yasalar, kripto para birliklerinin Rusya’da kabul görmesi için mevcut yasal sınırlar içinde kalmalarına yönelik hazırlandı. Bundan önce, Rusya hükümeti ve Rus merkez bankası , 2014’te  “yarı para” olarak nitelendirdiği Bitcoin gibi kripto para birimlerine aşırı hevesli değil.

Putin de konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu

Bununla birlikte, sadece birkaç ay önce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Putin, kripto paralar ile ilgili resmi düzenlemenin ve potansiyel olarak devlet tarafından yayınlanmış bir kripto para birimi sunmanın zamanının geldiğini ifade etti. Bu boyut ve kapsamdaki yasa tasarısının Rus hukuk alanına girmesi ise kaçınılmazdı.

Ancak Titov, düzenleyici kısıtlamaların Japonya ya da Belarus gibi diğer ulusların ortaya çıkardığından daha katı olduğunu düşünüyor. Titov’a “Böyle bir yasayı kabul etmektense reddetmek daha iyi olur.” dedi.

ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin