alexander vinnik
Rusya BTC-e kurucusu Alexander Vinnik’in peşini bırakmıyor

Rusya BTC-e kurucusu Alexander Vinnik’in peşini bırakmıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya, Bitcoin sahtekârlığı ve kara para aklama iddiaları ile suçlanan eski BTC-e kurucusu Alexander Vinnik’in iadesini tekrar talep ediyor.

Yunanistan’da yakalandıktan sonra Eski BTC-e kurucusu davasını ele alan Yunan mahkemesi aslında Alexander Vinnik için Rus yetkililerden gelen iade talebini kabul etmişti. Fakat sonrasında Fransa’dan gelen bir iade talebi olduğuna ortaya çıktı. Fransa’nın bir Avrupa ülkesi olması sonucu bir üst mahkeme Alexander Vinnik’in Fransa’ya iade edilmesi konusunda bir önceki kararı bozmuş oldu. Böylece iki ülkenin de iade taleplerinde ısrarcı olmaları durumu daha karmaşık bir hale getirdi.

Alexander Vinnik geçen sene Yunanistan’da yakalanmıştı

Temmuz 2017’de Yunan polisi tarafından tutuklanan Vinnik’in, ABD Adalet Bakanlığı tarafından 6 yıl boyunca Bitcoin kullanarak 4 milyar dolar para aklamakla suçlandığını bildirdi. 38 yaşındaki, aynı zamanda Fransa’da 2016 ve 2018 arasında altı şehirde 100’den fazla Fransız dolandırıcılığı suçlamasıyla karşı karşıya kalan Vinnik, suçlamalar karşısında yalnızca “e-parayı yasal bir kişisel işlem olan bir platform aracılığıyla transfer ettiğini” iddia etti.

AP tarafından bildirildiği üzere, Pazartesi günü yapılan bir duruşmada Vinnik, hakkındaki tüm suçlamaları bir kez daha reddetti. Ve hâkimler heyetine “küresel mali sistemin ABD hâkimiyetinde olduğunu ve bununla mücadele etmeye kararlı olduğunu” söyledi.

Rusya Vinnik’in Rus vatandaşı olmasından dolayı iade önceliğinde ısrarlı

Rus yetkililer ise davalı Alexander Vinnik’in Rus vatandaşı olduğu gerçeği göz önünde bulundurularak taleplerinin Fransa’dan daha önce değerlendirilmesi konusundaki ısrarlarını sürdürüyorlar.

Son gelişmelere göre Alexander Vinnik şu an Fransa’da işlediği öne sürülen suçlar öncelikli olarak görülüyor. Ve bu ülkenin Avrupa birliği üyesi olmasından dolayı, Fransa’ya iadesi edilme konusu ağır bassa da henüz verilmiş nihai bir karar bulunmuyor.  Ne olursa olsun, iade taleplerinin verileceği nihai karar, Yunanistan adalet bakanlığı tarafından alınacak.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin