Alman regülatörlerden Facebook'un kripto parası Libra’ya sert çıkış!
Alman regülatörlerden Facebook'un kripto parası Libra’ya sert çıkış!

Rusya, Bitcoin ve kripto piyasasını düzenliyor: Peki Libra ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sadece iki hafta içinde, Bitcoin ve kripto para birimleri ve ICO’lar Rusya Federasyonu’nda yasal statü alacak. Facebook tarafından Libra hakkında yapılan açıklama sonrasında, bazı analistler yeni kripto para biriminin bu düzenleyici ekosisteme dahil edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Görünüşe göre dışlanacak.

Rusya, Bitcoin ve kripto piyasasını düzenliyor

Rusya Devlet Duma’sının dijital para birimleri ve ICO’lar için yeni düzenlemeler kabul etmesi bekleniyor. Bu, hükümetin piyasayı kontrol etmesine, yaptırımlar uygulamasına ve yatırımcıları korumasına yardımcı olacak. Bu bilgi yerel basında çıkan haberlerden Tass tarafından yayımlandı. Son görüşmede, Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev şöyle yorum yaptı:

Tasarıyı tartıştık ve geçen haftaki toplantıda metnin son halini kabul ettik. Temel olarak, şimdi her şey halledildi. Son revizyonları yapıyoruz ve umarım iki hafta içinde ikinci okumaya uyarlamaya hazır olacağız.

Ayrıca, ICO’ları düzenleyecek ayrı bir tasarı olacak. Bu, şirketlerin kripto piyasası yoluyla fon toplamak istediklerinde faaliyet göstermeleri için net bir yasal çerçeveye sahip olmalarını sağlayacak. Parlamentonun mali piyasa komitesi başkanı Anatoliy Aksakov, yeni yasayı ertelemek zorunda olduklarını, çünkü Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) ülkedeki mevzuatın terminolojisini genişletmesinin gerekli olduğunu söyledi. Nitekim, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin parlamentodan Temmuz 2019’a kadar kripto yasasını kabul etmesini istedi.

Facebook’un Libra’sı düzenlemelere dahil olacak mı?

Facebook, Libra adında yeni bir kripto para birimi oluşturduğunu duyurdu. Blockchain projesi, dünyayı bir kripto para birimi ile birleştirmeyi ve kullanıcılara para yatırma imkanı sunmayı amaçlıyor. Girişimi destekleyen birkaç büyük şirket var ve şimdiden projeye yatırım yapıyorlar. Bu şirketlerden bazıları arasında Uber, PayPal, Mercado Libre veya Mastercard bulunur. Rusya, Libra dijital varlığını yasallaştırmayacak. 

Bununla birlikte, Rus bireyleri kripto ticaret platformlarında başka ülkelerden satın alma olanağına sahip olacaklar. Ülkenin, bu paraların alım satımı için kripto borsalarının ve ticaret platformlarının oluşturulmasını sınırlaması ve yasaklaması bekleniyor. Ülkenin şu anda uyguladığı bu düzenlemelerle, faaliyetlerini yerine getirmek için net düzenlemelere sahip ülkeleri arayan kripto ile ilgili şirketlerden yatırım alması bekleniyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin