Rusya dünyaca ünlü kripto para platformuna erişimi engelledi!
Rusya dünyaca ünlü kripto para platformuna erişimi engelledi!

Rusya 2 büyük kripto haber sitesini engelledi… İşte gerekçeleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto alanındaki son gelişmeler hakkında küresel bir bilgi kaynağı olan Cointelegraph ve merkezi olmayan dijital paralar, fintech trendleri ve finansal yeniliklerle ilgili haberleri ve diğer faydalı bilgileri yayan bir Rusça dil desteği olan portal, Coinspot’a Rus otoriteler tarafından kısıtlayıcı önlemler getirildi. Her ikisine de 16 Ekim’den beri Rusya ‘daki okuyucular tarafından erişilemiyor.

Cointelegrah ve Coinspot’a Rusya ‘da erişim engellendi

Cointelegraph’ın engellenmesindeki resmi neden, 25 Aralık 2017’de yayımlanan Rusya Federal Vergi Servisi’nden gelen bir talepten kaynaklı olduğu söyleniyor. Söz konusu yazı, Cointelegraph’ın neredeyse iki yıl önce kara listeye alınmasına rağmen Federal İletişim, Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Servisi’nin engellemeyi bu hafta başlattığı görüldü. İncelemenin neden bu kadar uzun sürdüğü ise belli değil.

Coinspot’un ise Volgograd bölgesindeki Danilovsky Bölgesi Savcılığının talebi üzerine engellendiğini bildirdi. Volgograd Merkez Bölge Mahkemesinin 22 Ağustos tarihli kararına göre, sadece bir blockchain casino’sunun nasıl bulunacağını anlatan tek bir makalenin kaldırılması gerekiyordu. Bununla birlikte, çoğu Rus internet sağlayıcıları tüm siteye erişimi kısıtladı.

Her iki durumda da, Roskomnadzor’un kararları Temmuz 2006’da yürürlüğe giren “Bilgi, bilgi teknolojisi ve bilgi koruma” yasasına dayanıyor.

Roskomsvoboda’nın hukuk uzmanı Sarkis Darbinyan, Bitcoin.com haberine göre gelişmeyi doğrulayan isim oldu. Ülkede internet sansürüyle mücadele eden STK, şu anda web sitelerinin engellenmesi hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışıyor.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin