featured

Rus tatbikatı Japonya’yı fena kızdırdı. Savaş kripto para piyasasına da sıçradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal hareketini başlatması ve son olarak Japonya ile 2. Dünya Savaşından beri tartışmalı bir mesele olan Kuril adalarının sahipliği konusunda yürütülen müzakerelerde masadan çekilmesi, bir de bunun üstüne bölgede askeri tatbikat düzenlemesi Japonları iyice kızdırmışa benziyor. Hükümet yaptırımların etkili olması için kripto para piyasasına da el atıyor.

İki ülke arasında sahipliği tartışılan Kuril Adaları bugün Rusya’nın kontrolünde.

Japonya döviz yasasını değiştiriyor

Ada ülkesi, Rusya’ya yaptırımları direkt desteklerken Rusya’nın bu yaptırımlardan kaçmasının bir yolu olarak kriptoyu kullanmasına engel olmaya kararlı. Japonya devleti bunun için döviz yasasını değiştiriyor. Hükümet bu yaklaşımını mesajları ile destekledi ve kripto şirketlerini Rusya’ya karşı uluslararası yaptırımlara uymaya çağırdı. 100’den fazla Rus yetkili, oligark ve bankaya varlık dondurma yaptırımları uyguladı.

Kripto para yaptırım kılavuzu yayımlandı

Moskova finansal bir çöküşle karşı karşıya kalırken, kripto para, yaptırımlardan bir çıkış yolu arayan Ruslar için bir kanal olma potansiyeli nedeniyle inceleme altına alındı. Sonuç olarak, İngiltere ve ABD gibi hükümetler, kripto şirketlerini Rusya’ya karşı yaptırımlara uymaları konusunda netleştiren kılavuzlar yayınladı.

Japonya’dan Rusya’ya kripto para engeli

Japonya Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmak için kripto kullanmasını sona erdirmek için döviz düzenlemelerinin revize edildiğini duyurdu. Üst düzey bir hükümet yetkilisi, bir parlamento oturumu sırasında Döviz ve Dış Ticaret Yasasında değişiklik yapma kararını aldı. Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno bugün düzenlediği basın toplantısında, hükümetin yaptırım uygulanan ulusların yaptırımlardan kaçmak için kriptolara dönmesini önlemek için gözden geçirilmiş tasarıyı sunacağını söyledi.

Ülkenin Başbakanı Fumio Kişida da bu ayın başlarındaki G7 zirvesinin ardından batılı müttefiklerle koordineli olarak yasayı gözden geçirmeyi vurguladı. Maliye Bakanlığı’ndan bir yetkili ise Reuters’e verdiği demeçte, önerilen değişiklikle ilgili “tartışmaların devam ettiğini” söyledi. Ancak, revizyonun ne olabileceği ve yeniden yazılan yeni belgenin yayınlanması için son tarih hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Mizuho Research’ten kıdemli bir ekonomist olan Saisuke Sakai’ye göre, değişiklik, Rusya’ya yaptırım uygulanmasına yönelik halktan gelen desteği takip ediyor. Sakai yaptığı açıklamada “(Gözden geçirilmiş yasa) muhtemelen hükümetin yasayı bankalar gibi kripto varlık borsalarına uygulamasına ve müşterilerinin Rus yaptırımlarının hedefi olup olmadığını incelemeye zorlamasına olanak tanıyor.”

Japon yetkililer, kripto borsalarına Rus yaptırımlarına uymalarını ve Rus ve Belarus hesaplarını içeren herhangi bir kripto işlemi yapmamalarını emretti. Ülkenin finansal gözlemcisi – Financial Services Agency – G7 ivmesini canlı tutmak için “ne kadar erken o kadar iyi” dedi.

Yasa bütünüyle ne anlama geliyor

Japonya’da, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kriptolar ve hizmet belirteçleri, Japon Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında “kripto varlıkları” olarak düzenlenir. Buna ek olarak, Tether (USDT), USD Coin (USDC) gibi sabit paralar, sabit paraların fiyat para biriminde kullanılabilir olup olmamasına bağlı olarak büyük olasılıkla kripto varlıkları veya fon havale işlemlerinde ödeme araçları kapsamına girecek.

Döviz kanunu, işlemlerin gerekli minimum kontrolünü veya koordinasyonunu yaparak dış işlemlerin uygun şekilde genişletilmesini sağlar. Bu, para birimlerine denge ve istikrar getirir. Yabancı işlemlere kriptoyu dahil etmek için yasayı değiştirmek, katı kurallar anlamına gelir. Bu yasa ile birlikte, Japonya’daki kripto borsalarının ve firmalarının yaptırım uygulanan ülkeleri ve bireyleri incelemesi ve bu şekilde yaptırım kapsamına girip girmediklerinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

https://www.fxempire.com/

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin