Bitcoin (BTC) madenciliği için izinsiz elektrik kullanıldı
Bitcoin (BTC) madenciliği için izinsiz elektrik kullanıldı

Rus kilisesi, Bitcoin (BTC) madenciliği yaptığı için 1 milyon ruble para cezasına çarptırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’da bir kilise, izinsiz Bitcoin (BTC) madenciliği yaptığı için 1 milyon ruble (15.000 ABD doları) para cezasına çarptırıldı.

Bitcoin (BTC) madenciliği için izinsiz elektrik kullanıldı

Edinilen bilgilere göre kilise elektrik harcamalarında aşırı bir artış görüldü. Yetkililer, kullanılan enerji miktarından şüphelenerek kiliseyi incelediler. Soruşturma sonunda memurların kilise için kiralanan bir binada madencilik yaptığını ortaya çıkardılar. Kilise izinsiz elektrik kullanımından dolayı 1 milyon ruble (15.000 ABD doları) ile cezalandırıldı. Ardından kilise cezaya itiraz etti ve enerjinin iki milyon kWh’ının aslında binayı ısıtmak için kullanıldığını belirtti. Rusya soğuk olabilir ama bu denli bir fatura bu soğukluğa gerekçe gösterilemez

Eğer bu habere şaşırdıysanız, bu, Rusya’da yaşanan en sıra dışı BTC madenciliği hikayesi değil… Şubat ayında, (eski) Sarov’daki Rus Federal Nükleer Merkezinin çalışanları, BTC madenciliği için son derece güçlü bir süper bilgisayar kullandılar. Sonuçta madencilik yatırımdan daha garantili ve insanların elindeki fırsatları bu yönde kullanmak istemesi bu tarz durumları ortaya çıkarabilir. Umarız ülkemizde bu tarz haberlere rastlamayız. Kim bilir belki yakında şöyle bir başlıkla karşınıza çıkabiliriz: “Cami imamı Bitcoin madenciliği faturasını cemaate ödetti” yada “VHKİ memuru tüm kurum bilgisayarlarını donattı.”

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin