Robinhood suçlamalar sebebiyle SEC'e 65 milyon dolar ödeyecek
Robinhood suçlamalar sebebiyle SEC'e 65 milyon dolar ödeyecek

Robinhood şov yapıyor: G Serisi fonlama turunda 660 milyon dolar topladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto aracılık uygulaması Robinhood, geçtiğimiz ay açıkladığı 200 milyon dolara ek olarak G Serisi finansman turunda 460 milyon dolar daha topladı. Şirketten yapılan açıklamada Robinhood’un değerlemesi 11,7 milyar dolarlık etkileyici bir sayıya ulaştı.

Robinhood piyasa değeri 12 milyar dolara dayandı

The Block tarafından daha önce aktarılana göre şirketin değerlemesi temmuz ayında yalnızca 8,6 milyar dolarken sadece bir ayda 11,2 milyar dolara ulaştı.

Robinhood’un G Serisi yatırımcıları arasında Andreessen Horowitz, DST Global, Sequoia, Ribbit Capital, 9Yards Capital ve D1 Capital Partners gibi oldukça büyük kişi ve kurumlar yer alıyor.

Şirketin kuruluş aşamasında Robinhood’un kurucu ortakları Vladimir Tenev ve Baiju Bhatt, 2005 yılında Stanford Üniversitesi’nde oda arkadaşı olarak bir araya geldi. Tenev ve Bhatt, hisse senedi ticaretini demokratikleştirmek ve onu Y kuşağına doğru yönlendirmek amacıyla 2011’de Robinhood’u kurdular. Kullanıcılar platformda kripto para biriminin yanı sıra hisse senedi ve fon ticareti yapabiliyorlar.

Kullanıcı sayısı 13 milyonu geçti: Yaş ortalaması 30

Robinhood’un şu anda 13 milyondan fazla kullanıcısı var. Finance Magnates tarafından ulaşılan verilere göre kullanıcıların ortalama yaşı 30 civarında. Uygulama, kullanıcıların komisyon ödemeden hisse senedi alıp satmalarına izin verirken kullanıcıların yatırımı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak eğitim materyalleri sunuyor.

Şirket mayıs ayında düzenlenen F serisi fonlama turunda 280 milyon dolar topladığını ve değerlemesini 8,3 milyar dolara taşıdığını açıklamıştı. F turunda Silikon Vadisi’nin en büyük yatırımcıları arasında yer alan Sequoia Capital’ın Robinhood’a ilgi duyması ve yatırım yapması büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.

Aralık 2019’da ise Robinhood kullanıcı sayısı 10 milyonu geçerek erişilmesi güç bir kilometre taşını geride bırakmıştı.

Geçen ay kaleme aldığımız haberimizde D1 Capital Partners’ın yatırımını alan aracılık şirketinin değerine değer kattığını sizlere aktarmıştık. Detayları buradaki yazımızdan okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin