shiller

Robert Shiller: “Bitcoin gerçekten zekice bir fikir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller, Davos’ta Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü ekonomist Shiller, Bitcoin’in zekice bir fikir olduğunu ve teknolojisinden etkilendiğini dile getirdi. Perşembe günü Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Shiller, Bitcoin’in viral hale gelmesinden de endişe duyduğunu sözlerine ekledi.  Ekonomist ayrıca, politikacıların kripto para birimleri konusunda sıkıntı yaşandığını belirttikleri için Bitcoin’in ekonomi dünyasında kalıcı bir yeri olmadığını da dile getirdi.

Shiller Bitcoin’i deney olarak görüyor

Perşembe günü Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Nobel ödüllü ekonomist, Bitcoin’i “gerçekten zekice bir fikir” sözleri ile selamladı ve konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Teknolojisinden etkilendim, ama bana bu teknoloji başka bir şey için gibi görünüyor. Ben Bitcoin’i bir deney olarak düşündüm. İlginç bir deney, ancak hayatımızın kalıcı bir özelliği değil. Bitcoin günümüzde aşırı vurgulanıyor ama bunu başka uygulamaları da olan blockchain teknolojisine doğru genişletmeliyiz.

Mnuchin de konuştu

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de Davos’ta Bitcoin hakkında konuşan isimler arasında yer aldı. Mnuchin, dijital para birimlerinin kötüye kullanılmasına ilişkin endişeleri dile getirdi. Bakan, CNBC’ye verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Dijital para birimler ya da başka şeyler olsun, kripto para birimlerine odaklanmam için bir numaralı sorunumuzu halletmemiz gerekiyor. Öncelikle bunların, yasadışı faaliyetler için kullanılmadığından emin olmalıyız.

The Guardian

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin