ripplenet global
RippleNet global likitide ihtiyacını XRP ile gideriyor

RippleNet global likitide ihtiyacını XRP ile gideriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, XRP ve kendi teknolojisini kullanarak bankaların ve finansal kurumların hız ve maliyete odaklanmalarını sağlayan Nostro hesaplarına RippleNet global likidite düzenlemesini nasıl sunduğunu paylaşıyor.

RippleNet global likidite sorunlarını çözme anlayışı

Bu kez Ripple, RippleNet hakkındaki bilgileri ve global likidite sorununu nasıl çözdüğünden bahsetti. Ana akım likidite sağlayıcısı “Nostro hesaplarının hem uluslararası omurganın hem de uluslararası bankacılığın yaratıcısı olduğunu düşünüyor.

Nostro hesapları olmadan, uluslararası ödemelerin, işlemi her bir tarafında yerel piyasa para birimleri bulundurduğu için önemli ölçüde yavaşlattığı söyleniyor. Bununla beraber, bu hesapların, yüzlerce milyon dolarlık sermaye verimsizliği yaratarak ek maliyet oluşturmasına ve riskleri artırmasına vurgu yapılıyor.

Likidite, Ripple’in bankalar ve finans sağlayıcılar için çözdüğü bir kritik bir noktası. Global ödeme ağı olan RippleNet, Ripple’in kendi alanında paylaştığı üç tip likidite düzenlemesini seçeneğini destekliyor.

RippleNet XRP ile hız ve maliyeti sorun olmaktan çıkarıyor

Geleneksel bankadan bankaya kurulan fiat ilişkileri yüksek hacimli işlem koridorları ve mevcut bankalar ve hesaplarının kullanılması için optimize edilebiliyor. Bankaların orta ve daha az hacimli işlem koridorları ise üçüncü taraf fiat ilişkiler ile idare ediliyor.

Yeni veya ek Nostro hesapları tutmadan, hızlı, ölçeklenebilir ve düşük maliyete sahip olma avantajları için finansal kurumlar tarafından kullanılabilecek dijital varlık XRP, gelişmekte olan ülkelere veya daha düşük hacimli bölgelere ulaşılmasını sağlıyor.

XRP kullanımı banka ve finans kurumlarının genel sermayesini daha verimli kullanmasına yardımcı oluyor

Finansal kuruluşlar aynı işlem içerisinde birden fazla likidite gönderimini de birbirine bağlayabiliyorlar. Burada XRP, gerçek zamanlı yerleşim, kayıp maliyetleri ve daha az sayıda Nostro hesabını finanse ederek banka ve finansal kuruluşların genel sermayelerini daha verimli kullanmalarına yardımcı oluyor.

Ayrıca, pilot bölge olarak belirlenen ABD – Meksika havale koridorunda XRP’nin nasıl kullanıldığı ve geleneksel maliyetlere kıyasla yüzde 40 ila 70 oranında tasarruf sağlandığı açıkça görülüyor. Aynı zamanda, iki ila üç gün arasındaki ulaşım sürelerinin iki dakikaya kadar kısalması da zaman maliyeti açısından rekabet edilmeyecek bir durumdur.

RippleNet, değer ağı olma nihai hedefine ulaşmak için, bankaların ve sağlayıcıların uluslararası işlemlerin hızına ve maliyetine odaklanmasına olanak tanıyarak küresel likidite ihtiyaçlarını çözüyor. Nihayetinde müşteri faydası da sağlamış oluyor.

Aynı zamanda 22 – 25 Ekim tarihleri ​​arasında düzenlenecek “Swift’s Sibos 2018” etkinliğinde ön plana çıkması beklenen RippleNet,  Ripple müşterileri tarafından oldukça büyük ilgi görüyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin