Ünlü traderlardan XRP yatırımcılarına çok kritik uyarılar:
Ünlü traderlardan XRP yatırımcılarına çok kritik uyarılar: "Yükselişi unutun!"

Ripple’ın kurucu ortağı portföyündeki XRP’leri hızla elinden çıkarıyor! Peki XRP’ye etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Elinde milyarlarca dolarlık XRP tutan Ripple’ın kurucu ortağı, geçtiğimiz birkaç hafta içinde sürekli olarak XRP satışlarını artırdı. Birkaç yıl önce Ripple’dan ayrılan ve şu anda Stellar’ın kurucu ortağı olan Jed McCaleb, XRP satışını artırarak kripto para birimine baskı uygulayabilir.

Ripple’ın kurucu ortağı: “Ripple ile anlaştığımdan daha fazlasını satmıyorum.”

Ripple tarafından yaratılan XRP, 22 milyar doların üzerinde bir değere sahip. Bu da onun, kripto para piyasasında Bitcoin ve Ethereum’dan sonra üçüncü en değerli token olmasını sağlıyor. Bu yılın başlarında kripto para piyasasının çılgınlığıyla XRP, 118 milyar dolar seviyesine çıktı. Ancak yılın başlangıcından beri, kripto pazarı yaklaşık % 4 oranında düştü.

McCaleb’in XRP satışlarındaki artış, Ripple’ın büyümesini finanse etmek için kullandığı ve ödeme protokolü yazılımını çalıştırmaya yardımcı olmayı amaçladığı tokeni sürükleyen başka bir faktör olabilir. Bir kurucunun XRP’nin artan satışı, halka açık bir şirketin CEO’sunun aniden şirketin hisselerini satmaya başlaması gibi, tokenin değeri için negatif olabilir. McCaleb, konuya yönelik şunları söyledi:

Ripple ile anlaştığımdan daha fazlasını satmıyorum.

Ripple ile McCaleb arasında satış limitleri konusunda anlaşma yapıldı

Ancak daha fazla yorumda bulunmayı reddetti. Ripple’ın kurucu ortağı, ayrıca Mt Gox. Borsası’nın da kurucusuydu. Mt Gox’un ardında McCaleb, Ripple’a geçti ve buradan 2013’te ayrılarak 2014’te Stellar’ı kurdu. Ripple şirketi, XRP tokenlerinin son bir yıldaki fiyatındaki dramatik yükselişten dolayı gündemdeydi. Şirket, XRP’nin çoğunluğunu elinde tutuyor.

Ayrıca, Xpring adlı bir girişim fonu da dahil olmak üzere çeşitli projelere fon sağlamak için XRP’nin yüksek değeri üzerinden sermayeleştirildi. Ripple’ın kurucuları, Omni gibi doğrudan girişimlere yatırım yapmak için XRP’yi bile kullandılar. 2014’te Ripple ile McCaleb arasında yapılan anlaşmayla McCaleb’in satışlarına günlük bir sınırlama getirildi. Bu sınırlama 2016 yılında XRP’nin günlük hacminin belirli bir yüzdesine göre revize edildi. Bu, Ripple için düzenli bir piyasayı kolaylaştırmak için yapıldı.

McCaleb, Ripple ile yaptığı  anlaşmadaki sınırın 35 katını taşıdı ve sattı

McCaleb ile çocukları, anlaşma imzalandığı sırada bağış fonundaki 2 milyar XRP hariç 5,3 milyar XRP’ye sahipti. 2016 yılında McCaleb ve fon, XRP’lerin yüzde 7,3’ünü tutuyordu. O zamandan beri bir kısım XRP’yi satmasına rağmen 4 milyar dolarlık bir servet kazandı. Şimdi sözleşmenin üçüncü yılında McCaleb, XRP defterine ve halka açık bilinen XRP adresine göre hacminin %0,75’i oranında veya altında satış yapıyordu.  Ancak, Ağustos ayı sonundan itibaren satışları gün geçtikçe arttı.

Temmuz ayında, Bay McCaleb günde 20.000 ila 40.000 XRP satıyordu. Ancak, Ağustos ayında başlayan, halka açık takas işlemlerine göre, günde 499.312 XRP satmaya başladı ve bir noktada günde 752.076 sattı. Diğer bir deyişle her gün, Ripple ile yaptığı 2016 anlaşmasında belirtilen sınırın yaklaşık 35 katını taşıdı ve sattı. Örneğin, Çarşamba günü sona eren altı gün içinde, Bay McCaleb günde 500.000’den fazla XRP ya da yaklaşık 150.000 dolar sattı. Anlaşmaya göre McCaleb, bu değişiklikleri Ripple’ın onayı olmadan yapamaz. Anlaşmaya göre McCaleb’in XRP’leri Ripple’da bir emanetçi hesapta tutuluyor. XRP’nin sahibi olmasına karşın tokenlerinin piyasaya sürülmesini Ripple’ın kontrol ettiğini söylüyor.

WSJ

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin