Ripple (XRP) finans dünyasında bile özellikleri ile fark oluşturuyor
Ripple (XRP) finans dünyasında bile özellikleri ile fark oluşturuyor

Ripple’ın kurucu ortağı İnternet of Value’nin yaratılmasını anlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda CFCon USA 2018’de, Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen, Blockchain devrimi ve şirketin ana odak noktası olarak Ripple’ın “bir sonraki büyük şeyi” hakkında konuştu. Ayrıca Chris Larsen küreselleşme ve birlikte çalışabilirlik hakkında da bilgi verdi.

Chris Larsen: “Küreselleşme için “para” temel faktörlerden biri.”

Larsen, dünya çapında daha fazla küresellik olmadıkça veya uluslararası düzeyde işbirliği yapılmadıkça dünyanın geleceği olmadığını belirtiyor. Küreselleşme için “para”nın temel faktörlerden biri olduğunu söylüyor. Ancak mevcut senaryoda, şu andaki bankacılık altyapısı ile küreselleşmenin mümkün olmadığını ekliyor.

Kurucu ortak, mevcut senaryonun değişmesi gerektiğine ve Blockchain teknolojisinin küreselleşmenin sağlanabileceği bir “konteyner” olduğuna inanıyor. Larsen’e göre, daha geniş anlamda önemli olan, sadece Blockchain’ler ve dijital varlıklar değil “İnternet of Value’nin” oluşturulması.

Ripple’ın kurucu ortağı: “XRP defteri ve XRP, İnternet of Value’nin dijital varlığı.”

Larsen, bu yeni küresel birlikte çalışabilir ekosistemin bir parçası olmak için herhangi bir Blockchain’in temel şartlarının açık kaynak, merkezi olmayan ve güvenli olması gerektiğini söylüyor. Buna ek olarak, ödeme sistemlerinin bir yerleşim öngörüsüne, tutarlı bir şekilde düşük maliyete, yüksek verime ve düşük enerji tüketimine sahip olması gerektiğini de vurguluyor. Bu bağlamda Larsen, XRP hakkında konuşarak şunları söylüyor:

 XRP defteri ve XRP’yi, bu İnternet of Value’nin Blockchain bileşeninden bahsettiğimiz dijital varlık olarak adlandırıyoruz. XRP açıkça, kripto para birimleri arasında en düşük işlem maliyetlerine sahip. Yaklaşık üç saniye ile en hızlı kripto para ve ana blokların en yüksek verimliliğine sahip.

“XRP sadece hızlı değil aynı zamanda çok tutarlı.”

Dahası, Larsen XRP’nin sadece hızlı değil aynı zamanda çok tutarlı olduğunu belirtiyor. Ona göre, XRP’lerin değişkenliği, Ethereum ve Bitcoin ile karşılaştırıldığında, daha büyük bir değişkenliğe ve daha uzun kapanma dönemlerine sahip. Ödemeler ve ödeme sağlayıcılar için rastlantısallığın “sorunlu” olduğunu ekliyor. Ayrıca, Blockchain’in “olasılıksal” değil “belirleyici” olması gerektiğini ve Bitcoin’in olasılıksal bir Blockchain olduğunu belirtiyor.

Larsen, Bitcoin ve Ethereum’uun günümüzde çok fazla enerji tükettiğini ekliyor. XRP defterinin de minimum miktarda enerji kullanan bir konsensüs kullandığını ve bu nedenle ödemelere uygun hale geldiğini vurguluyor. Ayrıca, likiditenin, İnternet of Value’yi arttıran bir başka faktör olduğunu söylüyor. Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak, Ripple’ın ürünlerini XRP defterinde oluşturmayı seçtiğini belirtiyor.

Chris Larsen: “Ripple, Inter Ledger Protocol’ü (ILP)  seçecek.”

RippleNet’te faaliyet gösteren bir ürün olan xRapid hakkında konuştuğunda, ödeme sağlayıcılarının global ödemeler için likidite maliyetini düşürmelerine izin verdiğini belirtiyor. Larsen’e göre, birlikte çalışabilirliğin olmaması da mevcut sistemdeki bir sorun. Bunun bir çözümü olarak, mevcut çeşitli ağları birbirine bağlayabilen ödemeler için bir protokol gerekeceğini belirtiyor. Larsen, Ripple’ın yukarıdaki senaryo ile uyumlu olarak Inter Ledger Protocol’ü (ILP)  seçeceğini belirtiyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Uzun yıllar boyunca devam eden bir protokol. Tamamen açık bir protokol, olabildiğince merkezi olmayan bir protokol. Protokolün etrafındaki standarda yardımcı olan ‘W3C’ adında bir grup var. Katkıda bulunan 300’e yakın kuruluş var. Yani bizim bahsimiz, bunun, bu İnternet of Value’nin anahtar bir bileşeni olan başarılı bir birlikte çalışabilirlik protokolü olacak olması.

Ripple’ın kurucu ortağı: “Akıllı sözleşmeler de senaryoda önemli bir rol oynuyor.”

Larsen ayrıca akıllı sözleşmelerin de senaryoda önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Ripple’ın “Codius adında bir teknoloji olacağını” söylüyor. Ripple’ın, Blockchain, birlikte çalışabilirlik ve akıllı sözleşmelerin İnternet of Value’yi oluşturduğuna inandığını belirterek açıklamalarını sonlandırıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin