Ripple (XRP) fiyatı teknik analiz
Ripple (XRP) fiyatı teknik analiz

Ripple’ın CEO’su: ”XRP tokeni bir menkul kıymet değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dağıtık defter teknolojisi şirketi Ripple‘ın CEO’su Brad Garlinghouse, bugün bir konferansta XRP tokeni neden menkul kıymet değil açıkladı.

SEC, Ripple’ı Bitcoin ve Ethereum’dan ayrı tutuyor

Brad Garlinghouse, konuşmasına XRP tokeninin San Francisco merkezli şirketle olan yakın bağlantısı göz önüne alındığında bir menkul kıymet olarak değerlendirilebileceği argümanına karşı çıkarak başladı. Ayrıca şirketin bir dizi banka ve finans şirketleriyle ortaklaşa gerçekleştirdiği  çalışmalar hakkında da konuştu.

Brad Garlinghouse’un en çarpıcı yorumları, güçlü bir şekilde reddettiği bir iddia olan XRP’nin Ripple için bir menkul kıymet olup olmadığı sorusuna yanıt olarak geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) üst düzey bir yetkili geçtiğimiz günlerde Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet olmadığını belirtti. Ancak SEC yetkilisi XRP’yi bunlardan ayrı tutarak benzer bir yorumu XRP için yapmadı.

Ripple’ın CEO’su: ”XRP tokeni üç nedenden ötürü menkul kıymet değil.”

Brad Garlinghouse, konuya yönelik şunları söyledi:

XRP, üç nedenden ötürü menkul kıymet değil: Ripple, şirket olarak yarın kapanırsa XRP defteri çalışmaya devam edecek; açık kaynaklı, merkezi olmayan bir teknoloji. XRP satın aldığınızda Ripple’ın hissesini satın almış olmazsınız. XRP’yi satın almış olmanız size Ripple’da sahiplik hakkı vermez.

Ripple’ın CEO’su Bitcoin hakkında sahip olduğu endişelerini tekrarladı ve şunları söyledi:

Bitcoin ile ilgili bir şeyi kabul etmeliyiz… merkezi ve merkezi olmayan bir şey hakkında konuştuğumuzda kontrol kilit unsur.

Brad Garlinghouse, Bitcoin hakkındaki endişelerini tekrarladı

Brad Garlinghouse’a SEC’in Bitcoin’i bir menkul kıymet olarak tasnif etmemesi konusu sorulduğunda ise şunları söyledi:

Çin’de üç madencilik şirketi, Bitcoin’in hash oranının yüzde 50’sinden fazlasını kontrol ediyor. Çin hükumeti bu madencilere müdahale edebilir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin