Bitcoin ve Ripple, 100 milyar doları aşan kripto rallisine öncülük ediyor
Bitcoin ve Ripple, 100 milyar doları aşan kripto rallisine öncülük ediyor

Ripple’ın CEO’su: “Ripple, Bitcoin’den 1.000 kat daha hızlı ve ucuz!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, Bitcoin’in insanların düşündüğü gibi küresel sorunları çözecek bir “para birimi” olmadığını söyledi. Brad Garlinghouse, Amsterdam’da düzenlenen Money 20/20 konferansında açıklamalarda bulundu. Brad Garlinghouse, XRP’nin Bitcoin’den 1.000 kat daha hızlı ve ucuz olduğunu vurguladı.

Ripple’ın CEO’su: “Bitcoin küresel para birimi olamayacak!”

Pazartesi günü, Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Square CEO’su Jack Dorsey’in daha önce belirttiği gibi  Bitcoin’in bir dünya parası olabileceğini umduğunu söyledi. Brad Garlinghouse, Ripple’ın XRP tokeninden bağımsız bir şirket olduğunu vurgulayarak, Bitcoin’in gelecekte bir rol oynayacağını ancak küresel bir para birimi olamayacağını söyledi.

En çok işlem gören kripto para birimi olan Bitcoin (BTC)’in Ripple’dan çok daha yavaş olduğu doğru. Röportaj sırasında, ortalama BTC işlemi Blockchain.info’ya göre 42 dakika iken,  XRP işlemleri yaklaşık 4 saniye sürüyor. Ancak Bitcoin’in işlem hacminin de XRP’den çok daha büyük olduğuna dikkat çekiliyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in işlem hızları, daha geniş bir kullanıcı tabanına izin vermek için henüz başarıyla ölçeklenmemiş olan Blockchain teknolojisinin bir sonucu. Ripple işlemleri doğal olarak bir Blockchain’de değil, Ripple protokolünde gerçekleştiriliyor.

“Bitcoin‘in Blockchain teknolojisi oldukça yavaş.”

Brad Garlinghouse, açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bitcoin’in insanların bir zamanlar farklı sorunların tamamını çözeceğini düşündüğü bir “para birimi” olmayacağını düşünüyorum. Bunun yerine farklı alanlarda uzmanlaşmış Blockchain teknolojileri görüyorsunuz.

Brad Garlinghouse ayrıca Bitcoin‘in Blockchain teknolojisinin oldukça yavaş olduğunu, buna karşın XRP’nin ise Bitcoin’den bin kat daha hızlı işlem yapabildiğini ifade ediyor. Brad Garlinghouse, kripto paranın benimsenmesinde “çok sayıda kazanan” olacağını söyledi ve son zamanlarda ayrı bir röportajında, Bitcoin’in kripto para piyasasında diğer para birimlerinin fiyatı üzerindeki etkisinin, insanların diğer seçenekleri araştırmaya başlamasıyla yakında zayıflayacağını vurguladı.

“XRP kesinlikle bir menkul kıymet değil!”

Brad Garlinghouse, XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığı konusunda ise şunları söyledi:

XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını, XRP’nin Ripple şirketinden bağımsız bir para birimi olduğunu açıkça ifade edebilirim. Ripple şirketi yarın kapatılacak olsa da XRP ekosistemi var olmayı sürdürecek. Çünkü bu bağımsız, açık kaynaklı bir teknoloji. XRP’ye sahip olmak size Ripple şirketinde bir sahiplik hakkı vermez. Ayrıca XRP’nin birçok faydası var, bu nedenle bildiğimiz menkul kıymetten çok farklı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin