Hindistan’ın en büyük bankası xCurrent’i kullanacak
Hindistan’ın en büyük bankası xCurrent’i kullanacak

Ripple’ı (XRP) Hindistan’ın en büyük bankası kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan’ın en büyük bankası olan Kotak Mahindra, Ripple’ın anlık havale işlemlerinin yapılmasını sağlayan kurumsal Blockchain ağı RippleNet’e katılan son finansal kurum oldu.

Hindistan’ın en büyük bankası xCurrent’i kullanacak

Kotak Mahindra Bank, dünyanın en büyük para transferi alıcısı olan Hindistan’da havale işlemleri için San Francisco merkezli Ripple‘ın Blockchain teknolojisini kullanacağını bildirdi. Özellikle Kotak, RippleNet üzerinde yapılan uçtan uca anlık ödemeleri ve işlemlerin takibini sağlamak için  Ripple’ın kurumsal Blockchain yazılımı olan xCurrent’i kullanacak. Şirket Ripple’ın dijital parası XRP‘yi kullanmayacak yalnızca teknolojiyi kullanacak.

xCurrent, işlemlerin süresini günler yerine dakikalara indirecek

Banka, xCurrent kullanılarak yapılan uluslararası para transferleri için ortalama zamanın, günler yerine dakikalara inebileceğini söylüyor. Banka, bireysel müşterilerin de daha düşük miktarlardaki para transferlerini artık daha düşük işlem ücreti ile gerçekleştirebileceklerini belirtiyor. Kotak Mahindra’nın yöneticilerinden Deepak Sharma, konuya yönelik şunları söyledi:

xCurrent, müşterilerimize Blockchain’i kullanarak daha şeffaf ve verimli bir global ödeme hizmeti sunmamızı sağlayacak. RippleNet’e katılmak, diğer üyelerle bağlantı kurmamıza izin vererek, küresel olarak ödeme ağımızı genişletiyor.

Finansal kurumlar RippleNet ağına katılmayı tercih ediyor

Kotak Mahindra, 1.300’den fazla şubesi ile Hindistan’ın en büyük özel bankası konumunda. Aralarında bankaların, ödeme sağlayıcılarının, havale şirketlerinin ve bir merkez bankasının da yer aldığı 100 den fazla finansal kurum RippleNet ağına katılmayı tercih ediyor. Bu yılın başlarında Suudi Arabistan Krallığı’nın Merkez Bankası da, yerel bankaların xCurrent ağı kullanarak ödeme gönderebilmelerini sağlayacak bir Blockchain pilot programı başlattı.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin