Akbank Ripple iş birliği son gelişmelerle taçlandırıldı
Akbank Ripple iş birliği son gelişmelerle taçlandırıldı

Ripple’a Türk bankası desteği: Akbank Ripple (XRP) üzerinden para transferlerine başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılında Akbank, uluslararası para transferleri konusunda San Francisco merkezli Blockchain şirketi Ripple ile iş birliği yapmaya başladı. Şimdi ise Akbank, Birleşik Krallık merkezli Santander UK’e Ripple’ın Blockchain altyapısı üzerinden sterlin (GBP) olarak para transferlerine başladıklarını duyurdu. Akbank Ripple ile bu hizmeti sunabilmek için uzun süredir çalışıyor.

Akbank Ripple iş birliği son gelişmelerle taçlandırıldı

Akbank Direkt Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, Blockchain’in büyük bir değiştirici güce sahip  platform olduğuna inanıyor. Akbank yetkilisi, Blockchain teknolojisi ile uluslararası para transferi sürecini başlatan ilk banka olduklarını belirtiyor. Ayrıca bu başarıdan duydukları memnuniyeti vurgulayan Ulutaş, konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Sektöre öncülük eden bu uygulamanın ilk tohumlarını geçen yıl atmaya başlattık. Şimdi de Santander UK’e Ripple üzerinden Blockchain altyapısı ile GBP para transferlerine başladık. Bu önemli teknoloji ile müşterilerimiz uluslararası para transferlerinde artık çok daha düşük maliyetli ve hızlı para transfer edebilme imkanlarından faydalanabilecek.

Ripple’ın ödeme çözümlerini kullanan ilk ve tek Türk bankası Akbank

Ulutaş, yeni bankalarla ortaklıkların yolda olduğunun sinyalini vererek şunları söylüyor:

Yeni bankaların sisteme katılımı ile bu hizmetimizi farklı bankalarla işbirlikleri ile genişletmek için yolculuğumuz devam ediyor.

Akbank artık GBP cinsinden uluslararası para transferlerinde Ripple’ın RippleNet çözümünü kullanıyor. Akbank şu anda, Ripple’ın platformunu kullanmaya yetkili olan MoneyGram, AmericanExpress, CIBC, Earthport, GMT ve daha birçok şirket arasına katılıyor. Türkiye’de Akbank dışında Ripple’ın ödeme çözümlerini kullanan şuan için herhangi bir banka ya da şirket bulunmuyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin