ABD Merkez Bankası Ödeme Komitesi ekibi 2015 yılında kuruldu
ABD Merkez Bankası Ödeme Komitesi ekibi 2015 yılında kuruldu

Ripple yetkilisi artık ABD Merkez Bankası Ödeme Komitesi’nde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rıpple, şirketin araştırma ekibinin yöneticisi Ryan Zagone’nin ABD Merkez Bankası’nın ödemeleri hızlandırmayı amaçlayan komitesine seçilmesiyle büyük adımlar atıyor. Komitenin 16 üyesinin bulunduğu ve üyelerin her birinin farklı çalışma gruplarını temsil ettiği belirtiliyor. Ripple yetkilisi artık ABD Merkez Bankası Ödeme Komitesi’nde yer alacak.

ABD Merkez Bankası Ödeme Komitesi ekibi 2015 yılında kuruldu

Komitenin çalışma ekibi 2015 yılında kuruldu. Bu çalışma ekibin öncelikli görevinin ise  etkili ve hızlı ödeme sistemlerini araştırmak olduğu belirtiliyor. Ekibin temel vizyonu ise farklı paydaşların bir araya gelerek, ABD’de daha hızlı, geniş kapsamlı, yüksek güvenlikli ve verimli bir ödeme sistemi vizyonunu gerçekleştirmelerini sağlamak. Ekibe yaygın kullanılabilecek, güvenli bir ödeme sistemi oluşturması için 2020’ye kadar süre verildi.

Bu gelişme Ripple için çok önemli

Ekip şimdiden düzenli toplantılar telekonferanslar aracılığıyla 252 toplantı yaptı. Konferanslardaki mevcut katılımcı sayısı 321’dir. Bu yüzden Ryan Zagone’un bu ekibe seçilmesi sadece Ripple için değil, aynı zamanda Taskforce tarafından öngörülen ödeme sistemi için de büyük bir adım. Zagone Blockchain teknolojisinin ve bankasız hizmet sağlayıcılarının sesi olabilir. Zagone, Ripple’ın finansal kurumlar, düzenleyiciler ve merkez bankalarından oluşan ortaklarıyla çalışıyor. Bu durum Zagone’i bankacılık altyapısının iyileştirilmesi ve daha hızlı ödeme yerleşimlerinin benimsenmesini hızlandırma konusundaki deneyimlerini aktarması için en iyi adayı yapıyor. Zagone komite üyesi olarak seçilmesine yönelik şunları söyledi:

Seçilmek önemli bir ayrıcalık. Ripple’ın global yeterliliği ve hızıyla birçok ödeme sistemiyle rekabet edebileceğin inanıyorum. Ripple Labs tarafından benimsenen yapıcı yaklaşımı devam ettireceğim. NACHA, UPFA ve W3C dahil olmak üzere birçok banka ortağımız ve finansal kurumlarla birlikte çalışacağız. Hepsinden öte, bankasız hizmet sağlayıcılarının önceliklerini temsil edeceğim.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin