Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden bir davanın ortasında Ripple, XRP Ledger’ı merkez bankalarına getirmek için hamle yapıyor.
Ripple’ın adımı
Sınır ötesi ödeme şirketi, San Francisco, New York ve Londra’daki ofislerinin her biri için bir tane olmak üzere üç merkez bankasını iyi derecede bilen yöneticileri işe almak istiyor.
Yeni pozisyonları kim doldurursa, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri tasarlamak ve uygulamakla görevlendirilecektir.
Ripple, bankaların XRP Ledger (XRPL) üzerinde stablecoin çıkarabileceğini belirtiyor.
“Ödemeler için oluşturulmuş olan XRPL, ayrıca Verilen Para Birimleri adı verilen benzersiz, değiştirilebilir bir token işlevi ile stablecoinlerin verilmesini desteklemek için de kullanılabilir.”
Stablecoin platformu
Verilen Para Birimleri, ideal stablecoin platformu olacak şekilde tasarlandı ve düzenleyici için, stabilcoinler de dahil olmak üzere herhangi bir varlığı oluşturmayı, düzenlemeyi ve yönetmeyi kolaylaştıran basit ama zengin yönetim işlevselliği sağlıyor.
Geçen hafta, Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC), bankaların bağımsız bir node doğrulama ağında (INVN) bir node olarak hizmet verirken ödemeler için stablecoin kullanabileceğini duyurdu.
Yüksek cirosu ile tanınan Ripple, şu anda toplam 27 açık pozisyon için iş ilanı vermiş durumda. Şirket ayrıca kısa süre önce yeni kıdemli mühendislik başkan yardımcısı olarak görev yapması için Devraj Varadhan’ı işe aldı.
Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.