ripple

Ripple (XRP) fiyat görünümü: 0,53 doları aşamayan XRP için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın XRP’sinin fiyatı önemli bir uzun vadeli direnç alanının üzerine çıktı, ancak bunun üzerinde bir kapanışa ulaşamadı ve bunun yerine çok uzun bir üst fitil oluşturdu. Reddedilme ve ardından gelen düşüş nedeniyle XRP fiyatı muhtemelen yeni bir yukarı yönlü harekete başladı. Hem RSI okumaları hem de dalga sayımı bu olasılığı destekliyor.

Ripple fiyatı uzun vadeli dirençte mücadele ediyor

XRP’nin fiyatı Eylül 2022’nin başından bu yana uzun vadeli 0,53 dolarlık direnç alanının üzerine çıkmak için üç girişimde bulundu. Ancak üçü de başarısız oldu. Son olarak Ripple XRP geçen hafta reddedilerek uzun bir üst fitil ve düşüş şamdanı (kırmızı simge) oluşturdu.

Uzun üst fitil satış baskısının bir işareti olarak kabul edilirken bunu takip eden mum çubuğu da mayıs ayındaki artışın çoğunu ortadan kaldırdı.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi kartlarda aşağı yönlü bir hareket olduğunu gösteriyor. Yatırımcılar RSI’ı bir momentum göstergesi olarak kullanarak bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirleyebilir ve bir varlığı biriktirmeye mi yoksa satmaya mı karar verebilirler.

Ripple

RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlü ise boğaların avantajı vardır. Ancak, okuma 50’nin altındaysa bunun tersi doğrudur. Gösterge 50’nin üzerinde olmasına rağmen düşer, bu da bir zayıflık işaretidir. Daha da önemlisi, RSI aşağı yönlü bir sapma yaratmıştır.

Bu bir zayıflık işaretidir ve genellikle aşağı yönlü hareketlerden önce gelir. Düşüş eğilimi sapmasının önemli bir direnç alanı içinde gerçekleşmesi ve düşüş eğilimli bir mum çubuğuyla birleşmesi, düşüş eğiliminin tersine dönme olasılığının yakın olduğunu destekler.

XRP fiyat tahmini: Dalga sayısı inişi destekliyor

Günlük zaman diliminin teknik analizine dayanarak XRP fiyatı yerel zirvesine ulaştı ve haziran / temmuz aylarında düşmeye devam edecek. Dalga sayımı bu düşüş eğilimli XRP fiyat tahmininin ana gerekçesidir.

Teknik analistler, yinelenen uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini inceleyerek trendlerin yönünü belirlemek için Elliott Dalga teorisini kullanır. Bu yılki Ripple XRP fiyat hareketinin temel özelliği, artışların üç dalgalı yapılar olmasıdır. Dolayısıyla bunlar muhtemelen A-B-C düzeltmeleridir (beyaz).

Ardından nisan-mayıs aylarındaki düşüş beş dalgalı bir düşüştür (siyah, vurgulanmış). Dolayısıyla dalga sayımı doğruysa Ripple XRP fiyatı şimdi başka bir beş dalgalı düşüşe başladı. Buna karşılık, bir sonraki düşük seviye için en olası alan 0,40 dolar bölgesidir.

ripple

Bu düşüş eğilimindeki Ripple XRP fiyat tahminine rağmen haziran ayının en yüksek seviyesi olan 0,56 doların üzerindeki bir artış, trendin hala yükselişte olduğu anlamına gelecektir. Bu durumda XRP fiyatı bir sonraki direnç seviyesi olan 0,90 dolara yükselebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin