Ripple (XRP)’dan Swift'i geride bırakabilecek büyük plan!
Ripple (XRP)’dan Swift'i geride bırakabilecek büyük plan!

Ripple, Swift’te karşı: İşte Ripple’ın küresel ödeme ağına karşı farklılıkları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, ödeme platformu ile küresel ödeme ağı Swift arasındaki farkların altını çiziyor. Swift’in mesajlaşma sistemi, sınır ötesi ödemeler için mevcut küresel standarttır. Şirket şu anda dünya genelinde 11.000’den fazla finansal kurumu birbirine bağladığını söylüyor.

Ripple kapansa bile ödemeler devam edebilir

Hırvatistan’daki Shift Money fintech konferansında, Ripple satış direktörü Ross D’Arcy, sistemin her bir işlemin sonucunu belirleme konusunda çok fazla güce sahip olduğuna inandığını söyledi. Ve şunları ekledi:

Swift’in gerçekten ilginç bir örnek olduğunu düşünüyorum. Çünkü Swift, düşünürseniz, bir zamanlar sınırları aşıyor ve biraz politik bir rol oynuyor. Müşterimizin işlemlerini görmüyoruz. Müşterilerimizin işlemleri internet üzerinden yapılır. Ripple yarın bir işletme olarak kapanabilir, fakat müşterilerimiz yazılımımızı kullanarak hala işlem yapabilir. Aynısı Swift için geçerli olamaz.

D’Arcy, Ripple’nin odağının para gönderme işlemini bir e-posta göndermek kadar kolay hale getirmeye odaklandığını şu şekilde söylüyor:

3 tıklama, 30 saniye, son faydalanıcının ödendiğine dair bir onay alıyor. Sesli sohbet yapabildiğimiz ya da e-posta gönderebildiğimiz kadar kolay, bu da tam olarak ödeme deneyiminin olmasını istediğimiz şey.

Swift Blockchain dışında yeni bir sistem deniyor

Swift şu anda hızını artırmak ve ağındaki hataları azaltmak için yeni bir ödeme API’si geliştiriyor. Yeni sistem, Swift’in ana akım kullanıma hazır olmadığını söylediği ancak yeni sistem Blockchain teknolojisine dayanmıyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Swift’i değiştirmek için hedeflerini dürüstçe belirlediğini söyledi. San Francisco kuruluşu, kısa süre önce 200 banka ve finans kurumlarının ödeme ağının kaydolduğu açıkladı. Garlinghouse ve Swift CEO’su Gottfried Leibbrandt ay sonunda yüz yüze tartışacak. İkili, 30 Ocak’ta Paris Fintech Forumunda “Parayı Gönderelim” adlı bir panele kozlarını paylaşacak.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin