Ripple SEC davasında son durum; XRP fiyatı yükselişe mi hazırlanıyor?
Ripple SEC davasında son durum; XRP fiyatı yükselişe mi hazırlanıyor?

Ripple SEC davasında son durum; XRP fiyatı yükselişe mi hazırlanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple (XRP), son bir yılda en dayanıklı kripto paralar arsında yer almayı başardı. 2020 yılının sonundan bu yana süren XRP ve SEC davasına rağmen, Ripple fiyatı Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmesinin ardından yükselişi sürdüremedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) XRP’nin bir yatırım sözleşmesi ve dolayısıyla bir menkul kıymet olduğunu iddia ettiği davayı Ripple’ın kazanma olasılığının daha fazla olduğu düşünülüyor. Eğer dava Ripple lehine olursa tokenin fiyatını durdurmak çok zor olacak.

Ripple ve SEC davasında son durum

SEC kısa süre önce 2018 kararını değiştirerek Bitcoin ve Ethereum gibi kriptoların hiçbir zaman menkul kıymet dışı ilan edilmediğini duyurdu. Bu, SEC ve XRP davası sonuçlandırıldığında düzenleyicinin Ethereum hakkında bir soruşturma başlatabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, SEC, Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet mi yoksa menkul kıymet dışı mı olduğu konusunda devam eden Ripple ve SEC davasında henüz net bir sonuca ulaşılamadı.

Buna rağmen, uluslararası ödeme devinin savunucuları, davada tokeni SEC’e karşı oldukça güçlü görüyor. Kripto para analistleri ve Kevin Cage gibi yatırımcılar, SEC ile olan yasal davaya ve önemli borsaların listelerinden kaldırma kararına rağmen XRP en büyük 10 kripto para birimi arasında yerini koruyor.

Ripple (XR) fiyatı yükselişe hazır mı?

XRP fiyatı yeşil renkte 0,7923 dolar seviyesinde yer alıyor. XRP 7 Kasım tarihinden bu yana düşük seviyeden işlem görüyor. Bu fiyat hareketi sonucunda günlük grafikte azalan paralel bir kanal yarattı.

26 Kasım tarihinde 1 dolarlık psikolojik seviyenin altına düştüğünden beri, bu kritik seviyeyi geri almak için birkaç girişimde bulunuldu. Kanalın üst sınırındaki ret ve 3 Aralık kripto piyasası flaş çöküşünün ardından gelen satış baskısı, Ripple fiyatını bu seviyenin daha da altına itti.

Yazım sırasında, Ripple 0,80 dolarda yer alan psikolojik seviyesinden genel bir baskıyla mücadele ediyor. Bu seviyenin üzerinde bir kapanış, XRP fiyatının, azalan kanalın üst sınırı olan0,8300 dolarlık direnç seviyesinin üzerinde bir yükselişi teyit edebilir.

Ripple fiyat analizi

Ripple Price Analysis

Analize göre Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesinin aşırı satım bölgesinden uzaklaşarak bir trendin tersine dönmesine işaret etmesiyle vurgulanıyor. Bununla birlikte, yöneten grafik modelinin orta sınırı tarafından kucaklanan 0,7490 dolarda yer alan ani direncin altına düşerse, Ripple fiyatı için işler ters gidebilir.

Bu olursa, XRP fiyatı kanalın alt sınırını 0,6786 dolar olarak etiketlemem için düşüşe işaret ediyor. Bu, mevcut fiyattan ve ana grafik modelinin hedef fiyatından yaklaşık %12 daha düşüğü işaret ediyor. MACD’nin negatif bölgedeki sıfır çizgisinin altındaki konumu, bu düşüş görünümünü vurguluyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin