Ripple davasında yeni gelişme
Ripple davasında yeni gelişme

Ripple SEC davası yeni açıklamalarla devam etti – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para dünyası SEC’in Ripple’a açtığı davanın sonucunu merak ediyor. Ancak dava henüz yeni başladığı için ilk oturumdan sonucun çıkması söz konusu değil.

SEC şikayetlerini düzeltti, ancak Ripple üstünlük sağladığını söylüyor

SEC ve Ripple’ın yeni açıklamaları davayı ileriye taşıdıkça XRP ile ilgili devam eden menkul kıymet davası gelişmeye devam ediyor.

Geçen Aralık ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), XRP tokenının satışının kayıtsız bir menkul kıymet teklifi oluşturduğunu iddia ederek Ripple’a karşı suç duyurusunda bulundu.

SEC, 18 Şubat’ta Ripple’a karşı değiştirilmiş bir şikayette bulundu. Bu şikayet birkaç yeni ayrıntı ve iddia içeriyor.

Ripple avukatı Jeremy Hogan bu değişikliklerin bazılarını özetledi. SEC’in sadece XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu değil, aynı zamanda XRP yöneticilerinin varlığı satmanın yanlış olduğunu bildiklerini ve ne olursa olsun satışlarla devam ettiğini kanıtlaması gerektiğini belirtti.

Bu nedenle SEC, Ripple yöneticilerinin Chris Larsen ve Brad Garlinghouse’un “kurumsal satışların müzakere edilmesinde ve onaylanmasında ve XRP’nin kurumsal yatırımcılara diğer teklif ve satışlarında önemli roller oynadıklarını” iddia eden 110. paragrafı ekledi.

Hogan, XRP satışlarının hem Amerika Birleşik Devletleri içinde hem de dışında gerçekleştiğini söyleyen 186. paragrafa da dikkat çekti. Ripple’ın SEC’in bu belirli suçlamalara dayalı yargı yetkisine sahip olmadığını iddia edeceğini öne sürüyor.

Ripple’ın Yanıtları

21 Şubat’ta Ripple’ın hukuk danışmanı Stuart Alderoty yeni iddialara yanıt vererek yasal olarak çok az şeyin değiştiğini öne sürdü.

Başka bir yerde, eski SEC Başkanı ve Ripple avukatı Mary Jo White medyada Ripple’ı savundu ve SEC’in “yasal ve gerçeklere göre tamamen yanlış hamle içerisinde” olduğunu belirtti. SEC’in yıllarca öne sürmemesi nedeniyle davanın büyük olasılıkla başarısız olacağını öne sürdü.

White ayrıca, davanın Ekim ayı gibi erken bir tarihte özet bir kararla veya iki tarafın daha önce bir anlaşmaya varması durumunda daha erken bir tarihte çözülebileceğini öne sürdü.

Dava ile ilgili en büyük gelişme

Dün görülen davanın ilk aşamasında Ripple SEC’in 2019 ve öncesinde XRP’yi listeleyen borsalara yönelik herhangi bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Diğer taraftan SEC’e borsaların XRP’nin menkul kıymet olup olmadığını sordukları ancak SEC’in ise herhangi bir cevap vermediğini belirtiyor.

Bu nedenle borsaların kendi değerlendirmelerini yaptıkları ve XRP’yi bir menkul kıymet olarak görmedikleri ifade ediliyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin