16 Ekim Ripple (XRP) ve Ontology (ONT) fiyat analizi: Beklenen yön neresi?
16 Ekim Ripple (XRP) ve Ontology (ONT) fiyat analizi: Beklenen yön neresi?

Ripple ile Tayland’ın en eski bankası arasında dev iş birliği!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İlk ortaklık anlaşmasını imzaladıktan birkaç ay sonra Ripple ve Siam Ticaret Bankası (SCB), sınır ötesi ödemeler için SCB EASY adlı bir uygulama başlattı. Tayland’ın en eski bankası, bir işlemi bir dakikadan daha kısa sürede tamamlayarak uygulamanın verimliliğini gösterdi.

Ripple ve SCB arasındaki ortaklık 2020’nin ilk günlerinde başladı

İki işletme arasındaki ortaklık yılın başında resmi hale gelmişti. O tarihte SCB, Ripple üzerinde çalışan ve düşük maliyetli sınır ötesi ödemelerde kullanılacak bir mobil uygulama geliştireceklerini söyledi.

Ve dün, piyasa değeri ile üçüncü en büyük kripto para biriminin arkasındaki şirket, SCB EASY aracılığıyla Outward Remittance Service’in (ORC) piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Araştırmalara göre, mobil ödemeleri en çok kullanan ilk on ülkeden sekizi Asya’da yer alıyor Tayland nüfusunun %67’si fiziksel ödeme yerine mobil uygulamaları tercih ediyor. Turizm sektörünün koronavirüs salgını sebebiyle hayli daralmasına rağmen, ülke dışında çalışanların sayısı da sürekli artıyor.

İlk denemede 40 saniye içinde gönderim gerçekleşti

SCB’nin Ticari Bankacılık Kıdemli Başkan Yardımcısı Arthit Sriumporn, karmaşık ve daha yavaş bir süreçte para gönderme konusunda mücadele ederken, yeni uygulamanın bunu önemli ölçüde kolaylaştırabileceğini söyledi:

Bugün para gönderip almak çok zor. İnsanlar fiziksel olarak bir banka şubesine gitmeli, uzun ve karmaşık formları doldurmalı ve ödemelerin alınmasını beklemelidir. Hem de şeffaflık olmadan. Hizmetimizle kullanıcılar yurt dışına anında para havale edebilir ve para alabilirler.

Sriumporn, SCB EASY uygulamasının bir demosunu da canlı olarak test etti ve para, alıcının banka hesabına 40 saniye içinde ulaştı. Ripple ile yapılan ortaklık, müşterilerin düşük maliyetli, hızlı ve güvenilir sınır ötesi ödemeler için taleplerini kolayca yerine getirebileceğini söyledi.

Açıklamaya göre ikili arasındaki iş birliği yakında yeni özellikler de sunacak. Firmalar SCB, USD, EUR, GBP ve SGD havale hizmetini on iki ülkeye yaymayı planlıyor. Bunlar ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda, Almanya ve daha fazlasını içeriyor.

İş birliği uluslararası çerçevede genişletilecek

Banka ayrıca sınır ötesi EMVCo QR ödemeleri sunmak için Ripple ile birlikte çalışıyor. Güneydoğu Asya’da popüler bir ödeme yöntemi olan EMVCo QR, ancak genellikle yerel olarak kullanılıyor. Ancak SCB ve Ripple bunu uluslararası alanda genişletmeyi planlıyor.

Ripple Tayland’da oldukça aktif bir şekilde faaliyet göstermeyi sürdürüyor. Şirket yakın zamanda DeeMoney adlı yerel bir fintech firmasıyla ortaklık kurdu. Bu firma da daha verimli, daha hızlı ve daha ucuz uluslararası para transferleri için RippleNet’i kullanacak.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

Ünlü traderlardan XRP yatırımcılarına çok kritik uyarılar: “Yükselişi unutun!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin