featured

Ripple haberleri: Mastercard, Ripple ve Consensys ile ortaklığını açıkladı: İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel ödeme devi Mastercard, Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin (CBDC’ler) anlaşılmasını geliştirmek için yeni İş Ortağı Programını açıkladı. CBDC Ortak Programı, blok zinciri teknolojisi ve ödeme hizmeti sektörlerindeki kilit oyuncularla iş birliğini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Açılış kohortundaki ortaklar arasında Ripple, Consensys, Fluency, Idemia, Consult Hyperion, Giesecke+Devrient ve Fireblocks yer alıyor.

mastercard

Mastercard’ın küresel mevzuat savunuculuğu başkanı Jesse McWaters, merkez bankalarının CBDC’leri değerlendirirken ele alması gereken acil soruları vurguladı. Bu sorular özel sektörün CBDC ihracı, güvenlik, gizlilik ve mevcut ödeme mekanizmalarıyla birlikte çalışabilirlik konularındaki rolünü kapsamaktadır.

McWaters, CBDC’lerin finansal ortama başarılı bir şekilde entegrasyonunu sağlamak için bu konuların kapsamlı bir şekilde incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu arada Mastercard dijital varlıklar ve blok zinciri başkanı Raj Dhamodharan, programın inovasyon ve verimliliğe odaklandığını vurguladı.

Mastercard Ripple ortaklığı detayları…

G+D’de CBDC için stratejik ortaklıklar müdürü Sebastian Baierle, CBDC’leri benimseme konusunda farklı ülkelerin farklı niyetlerine değindi. Baierle’ye göre, Gana’nın merkez bankası daha fazla vatandaşı kayıtlı finansal ekonomiye dahil etmeyi amaçlıyor. Buna karşılık İsveç’in endişesi merkez bankası destekli paraya erişimin azalması.

Fireblocks’ta CBDC ve piyasa altyapısını denetleyen Varun Paul, CBDC’nin benimsenmesinin karmaşıklığının altını çiziyor. Paul, gizlilik ve şeffaflık arasında doğru dengeyi kurmanın ve kullanıcı aşinalığını ele almanın hayati zorluklar olduğunu söylüyor.

Mastercard’ın ortaklarından biri olan Ripple’ın çeşitli ülkeler için CBDC geliştirme girişiminde bulunduğunu belirtmek gerekir. Ripple, Kolombiya, Hong Kong, Bhutan, Palau ve Karadağ ile iş birliği yapmıştır. Palau Cumhuriyeti, PSC adında devlet tarafından çıkarılan ulusal bir stabilcoin başlattı.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin