Bir analist dünkü çöküşte Ripple'ı eleştirdi, ünlü XRP yatırımcısı sert yanıt verdi
XRP fiyatı nereye gidiyor?

Ripple fiyatı neden durağan? Altcoin sezonu XRP olmadan yaşanabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 26 Ekim’de tarihinin en büyük günlük kazançlarından birini görürken, XRP hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. XRP/USD çiftinin kripto piyasasındaki ralliyi taklit ettiği doğru ancak bunu hayli küçük bir ölçekte yaptı. Ripple fiyatı, geçtiğimiz cuma gününden beri Bitcoin karşısında %17’nin üzerinde düştü.

Çin kripto paralara kucak açabilir

Geçtiğimiz hafta Çin’in cumhurbaşkanı Xi Jinping, Blockchain teknolojisinin potansiyelini övdüğü bir açıklama yaptı ve teknolojiye fazladan fon sağladığını duyurdu. Xi’nin yorumları, Çin’in er ya da geç kripto para birimleri konusundaki duruşunu hafifleteceği yönünde algılandı.

Bitcoin bu iyimserlikten yararlandı ve altcoinler de arttı. Birçok kripto izleyicisi, bir altcoin sezonun yakında olduğunu düşünüyor. Fakat XRP bu sezona dahil olabilecek mi?

Ripple fiyatı neden durağan?

Altcoin sezonunun Ripple olmadan sürdüğü görülüyor ve bunun birkaç nedeni var:

  • Bitcoin, yatırımcılar için halen en cazip kripto para birimi ve Bakkt ve Binance Futures kısa süre önce piyasaya sürüldü. Ripple, en azından önümüzdeki aylarda, piyasa değeriyle en büyük kripto paranın gölgesinde kalmaya devam edecek. Bitcoin ödül yarılanmasının önümüzdeki yılın başlarında geleceğini belirtmekte de fayda var.
  • XRP, yılın başından bugüne kadarki performansına bakıldığında negatif verime sahip çok az sayıda kripto para biriminden biri. Bitcoin ve ana altcoinlerin çoğu bu yıl önemli kazanımlar gördü. Bazı kripto paralar ise USD’ye karşı 2-3 katına çıktı. Bu durum, yatırımcıların yükseliş piyasası koşullarında iyi performans gösteren kripto varlıklarından yararlanmak istedikleri için XRP’yi tercih etmemesine sebep oluyor.

Bitcoin hayranları, özellikle ağ tek bir şirket tarafından yönetildiği için Ripple’a başvurabiliyor. Bununla birlikte, XRP’nin durgunluğuna Ripple’ın değerli bir mağaza gibi davranmak yerine daha işlevsel hale gelme niyeti neden olabilir.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin