ripple
Ripple CTO’su: “Topluluk milyarlarca XRP'nin yakılmasını talep edebilir”

Ripple CTO’su: “Topluluk milyarlarca XRP’nin yakılmasını talep edebilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple baş teknoloji sorumlusu (CTO) David Schwartz, topluluğun istediği takdirde şirketin milyarlarca XRP yakmayı göze alabileceğini doğruladı.

Ripple’ın yerel tokeni XRP, bilindiği gibi madencilik yoluyla çıkarılmıyor ve dolaşımda yaklaşık yarısı Ripple tarafından tutulan 100 milyar coin mevcut.

XRP’nin tüm zamanların en yüksek değeri 3,40 dolardı. Yakında bir kırılmanın gerçekleşmesi ve fiyatı 1 $ ötesine çıkması bekleniyor.

2 Aralık’ta, “IKHOR” adını kullanan bir Twitter kullanıcısı, CTO’ya, tüm düğümler, doğrulayıcılar ve topluluk “genel olarak” Ripple tarafından emanette tutulan XRP’nin yakılması konusunda hemfikir olsaydı Ripple’ın tepkisinin ne olacağını sordu.

Cevap olarak Schwartz, çoğunluk yönetiminin böyle bir kararı kabul edebileceğini ima etti.

Schwartz, “Evet. Ripple’ın bunu durdurmak için yapabileceği hiçbir şey olmazdı,” yorumunu yaptı. “Halka açık blok zincirleri çok demokratiktir. Çoğunluk kuralların değişmesini istiyorsa, azınlığın bunları durdurmak için yapabileceği hiçbir şey yoktur.”

Ripple yöneticisi daha önce XRP’nin “bir ücret olarak ödeyerek veya herkesin bulabileceği karşılık gelen bir özel anahtara sahip olmak için yeterli entropiye sahip olmayan bir hesaba göndererek” yakılabileceğini açıklamıştı.

Coin Telegraph’ın da belirttiği gibi, Ripple geçmişte düzenli olarak milyonlarca token sattığı için eleştirilerin odak noktası olmuştu.

CTO’nun kişisel olarak ne kadar XRP tuttuğu sorulduğunda Schwartz, “bir milyondan fazla ve 10 milyondan az” tuttuğunu söyledi.

Beacon zincirinin piyasaya sürülmesinden dolayı Ethereum topluluğunu tebrik ederken, Schwartz ayrıca Bitcoin’in (BTC) geleceğini hakkında da yorum yaparak “Teknolojik eskimeyi önlemek için Bitcoin gelişmeye devam etmelidir” dedi.

Geçtiğimiz ay Bitcoin, 2017’nin en yüksek seviyesi olan 20.000 $ ‘a yakın bir yeniden canlanma yaşadı. Yazımız yayına hazırlanırken Bitcoin, 18.960 dolar ve XRP,  0,6 doların hemen altında el değiştiriyordu.

zdnet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin