Ripple CEO'sundan önümüzdeki 12 ayı ilgilendiren bomba açıklama!
Ripple CEO'sundan önümüzdeki 12 ayı ilgilendiren bomba açıklama!

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse: “Uzun vadede Bitcoin’ciyim!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, geçtiğimiz günlerde sınır ötesi ödemelerden ve bunların küresel finansal ekosistem üzerindeki etkilerinden bahsetmek için Stanford Legal podcast’ine katıldı.

Ripple CEO’suna göre şirketler Blockchain’i takip etmeli

Mevcut bankacılık sistemi hakkında konuşurken Garlinghouse, sistemin taban katmanındaki yeniliklerin sınır ötesi ödemelerin maliyetini nasıl azaltabileceğini şu sözlerle belirtiyor:

Blockchain teknolojilerinin yenilikçiliğini düşünüyorum, iki tarafın aracı olmadan işlem yapmasına izin veriyor. Bugün, güvenli bir anlaşmaya sahip olmak istiyorsanız, güvenilir bir aracıya sahip olmanız gerekir; buna merkezi bir karşı taraf denir. Bu merkezi karşı tarafın her iki tarafa da güvenmesi ve bu ikisi arasında geçiş güveninin geçmesi için etkili olması gerekir.

Garlinghouse, merkezi konumda bulunan şirketlerin en azından Blockchain alanındaki ilerlemelere dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, internette otuz yıl süren bir dünyada yaşadığımız halde, Garlinghouse, birçok işleme dayalı teknolojinin merkezi bir karşı tarafa sahip olduğunu ve bunu şaşırtıcı bulduğunu belirterek çözüm için şunları söylüyor:

Sürtünme, sürtünme ve sürtünme her türlü maliyetin kaynağı budur. Bunu daha verimli yaparsak, bahsettiğimiz küresel endüstrileri hızlandırabiliriz.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse: “Hizmetlerimizin bir kısmının XRP ile hiçbir ilgisi yok.”

Ripple tarafından XRP tam olarak kullanılmasa da Garlinghouse, Ripple Labs‘ın teknolojiyi XRP Ledger’ın üzerine nasıl geliştirdiğini açıkladı ve kendi başına açık kaynaklı bir teknoloji olduğunu şu sözlerle belirtiyor:

Hizmetlerimizin bir kısmı yüzde yüz XRP kullanarak üretildi ve bazılarının XRP ile hiçbir ilgisi yok. Sunduğumuz bazı ürünler için Bitcoin kullanabilirsiniz. Sorun şu ki, Bitcoin’in bazı ciddi ölçeklenebilirlik sorunları var.

Ripple CEO’su açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bitcoin’le kahve ödemeye kalktığınızda yalnızca transfer işlemi 1,8 dolar tutacak ve fiyatı iki katına çıkaracak, üstüne üstlük işlem 45 dakika sonra gerçekleşecek. Ben kişisel olarak uzun vadede Bitcoin’ciyim. Bence Bitcoin, bazı insanların birçok farklı işlem için olacağını düşündüğü bir pandora olmayacak. Ancak XRP olarak farklı türden işlemler için bir çeşit kullanım durum dinamiği konusunda uzmanlaştığımızı düşünüyorum.

Bu noktada Garlinghouse XRP’nin, özellikle sınır ötesi işlemlerde, ödeme işlemlerini sonlandırmak için son derece verimli olduğunu söyledi. Garlinghouse, 20 trilyon doların üzerindeki bir işlem fiyatında 100 baz puanlık düşüşün finansal kurumlar ve tüketicileri için “büyük tasarruf” olduğunu ekliyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin