Ripple Palau'nun dijital parasını oluşturmasını sağlayacak.

Ripple, bir ülkenin dijital parasını oluşturmasına yardımcı olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple bir ada ülkesiyle özel ortaklık kurduğunu duyurdu. Ripple, Palau cumhuriyetine ülkenin ilk ulusal dijital para birimini oluşturmasına ve bu dijital paranın XRP Defterinde (XRPL) kullanım durumlarını kolaylaştırmasına yardımcı olacak.

Şirketin aktardığına göre, sınır ötesi ödemeler için stratejiler geliştirmeye ve USD destekli bir dijital para birimi oluşturmaya odaklanan ülke, 2022’nin ilk yarısına kadar devlet destekli bir ulusal stabilcoinin geçtiği ilk ülke olabilir. Bunun yanında şirket, USD destekli bir stablecoin ve XRPL’de kurumsal bir kayıt gibi ilgili kullanım durumlarını keşfetme sürecinin ortasında Palau gibi ülkeler için CBDC’lerin yerine geçecek bir kaynak bulmayı umuyor.

Palau devlet başkanı Surangel Whipps Jr. konuyla ilgili, “Finansal yenilik ve teknolojilerde liderlik etme taahhüdümüzün bir parçası olarak, Ripple ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz… Ortaklığın ilk aşaması, sınır ötesi bir ödeme stratejisine ve dijital bir para birimi oluşturma yollarına odakalanacak. Palau vatandaşlarına daha fazla finansal erişim sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Ancak Blok zinciri gibi teknolojilerin eklenmesi herhangi bir ülkeyi finansal açıdan yeterli bir seçim haline getirse de, Palau Cumhuriyeti’nin blok zincirinin sürdürülemez doğasıyla ilgili endişeleri de var. Kripto şirketi, XRPL’nin karbon nötr olduğunu ve iş kanıtı blok zincirlerine kıyasla 120.000 kat daha fazla enerji verimli olduğunu söyledi ve bunun çevreye daha az zarar vermesinin yanında Palau’nun finansal büyümesini daha da arttıracağını belirtti.

Ripple Merkez Bankası Anlaşmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı James Wallis, “Finansal ve iklimle ilgili hedeflerine ulaşmak için Palau ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz…Ülke için gerçek bir ekonomik ve sosyal etki yaratmak üzere teknolojimizi ve deneyimimizi Palau’nun benzersiz özellikleriyle bir araya getirmek için harika bir fırsatımız var.” dedi.

Ripple SEC davası sonrası ABD dışında genişleme yoluna gitti

Şirket, işinin çoğuna zaten ABD dışında sahipti. Ancak devam eden XRP davasında nihai kararın Ripple aleyhine olduğuna dair spekülasyonlar göz önüne alındığında, şirket şimdi diğer ülkelerde kapsamlı bir şekilde genişliyor. Son güncellemelere göre, dava kripto şirketinin elinden kayıp gidiyor ve SEC’in lehine bir anlaşmaya doğru gidiyor. Özellikle, mahkeme SEC’in bu ayın başlarında şirketin dahili toplantı kayıtlarının keşfini zorunlu kılma hareketini kabul ettiğinden beri.

Coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin