Bankacılık sektörünün gözdesi Ripple, Bitcoin ve Ethereum'u geride bırakabilir
Bankacılık sektörünün gözdesi Ripple, Bitcoin ve Ethereum'u geride bırakabilir

Bankacılık sektörünün gözdesi Ripple, Bitcoin ve Ethereum’u geride bırakabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple (XRP), piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük üçüncü (veya en başarılı üçüncü) kripto para birimi. Ripple’ın Blockchain teknolojisi, uluslararası işlemlerin daha hızlı, daha güvenli, daha ucuz ve daha verimli hale getirilmesinin yollarını buldu. Bu yüzden birçok banka ve diğer finansal kurumlar günlük işlemlerini gerçekleştirmek için bunu benimsiyor. Ripple’ın yenilikleri dikkat çekici ve hızla finansal dünyanın tercih edilen kripto parası haline gelmekte. Artık Ripple banka sektörünün gözdesi oldu.

Ripple’ı başarılı kılan faktörler

Şirket, 2012’den beri San Francisco, California’da bulunuyor. Şirketin kurucuları, Chris Larsen ve Jed McCaleb. Chris Larsen ve Jed McCaleb, Ripple ödeme protokolü ve değişim ağını oluşturdu ve geliştirdiler. Ripple’ın iş yapma tarzı elbette çok farklı. Bu yüzden şimdiye kadar çok başarılı oldu. İşte ana farklılıklardan bazıları:

  • Ripple’ın transferleri, taraflar arasında zengin bir bilgi alışverişi sağlarken, geleneksel olanları asgari düzeyde tutar.
  • Geleneksel işlemlerde takas, sabit muhabir yöntemi ile gerçekleştirilmekte. Herhangi bir işlem için döviz kuru seçilmesinin yolu budur. Ripple, oranın her zaman geleneksel transferlerden daha iyi olmasını sağlayan, likidite, döviz teminatı ve karşılığı için otomatik bir anlık ihale kullanır.
  • Ripple, bu dönüşümün geleneksel yöntemlerde mevcut olmadığı durumlarda bile para birimlerini dönüştürebilir.
  • Ripple’ın uygulaması, geleneksel yöntemler genellikle üç dört gün arasında sürer iken bir işlemi tamamlamak için birkaç saniye sürer.

Ripple’ı banka sektörünün gözdesi haline getiren nedenler

Ripple’in uluslararası ticaret ve ödemeleri optimize etmeye odaklanması, kripto para dünyasında benzersiz. İşte bu yüzden dünyadaki bankalar ve finans kurumları bunun için deliriyor. Ripple, onları daha iyi bankalar, daha verimli, daha güvenli, daha ucuz hale getiriyor. XRP mali topluluk için vazgeçilemez bir kripto para haline geldi.

Ripple’ın transferleri neredeyse anlık ve bankalara ve kurumlara yüklediği ücret, mevcut diğer tüm paralardan daha düşük. Bunu tek bir ödeme işlemini tamamlamak için on dakikaya kadar ihtiyaç duyabilecek Bitcoin ile karşılaştırın. Ripple’ın transferleri son derece ucuz, kaldırma ücretlerini, pano ücretlerini, SWIFT sisteminin neden olduğu masrafları, Nostro hesaplarını ve son kullanıcılara gizlenmiş tüm masrafları kaldırır.

Ripple’ın yaptığı önemli ortaklıklar

Ripple’in işlevselliği, dünyanın en önemli bankalarından bazılarıyla ortaklık kurması ile güçlendi. Bunlardan bazıları:

  • MitsubishiUFJ Financial Group, Inc. (MUFG). Bu, 2,6 trilyon dolarlık varlığa sahip, dünyanın en büyük beşinci bankası. RippleNet’e katılan ilk bankalardan biri
  • Credit Agricole, 1,82 trilyon dolar değerinde ve Avrupa’nın üçüncü büyük bankası
  • Banco Santander’in devasa bir küresel varlığı var. Global ödeme yapmak için Ripple’in xCurrent teknolojisini kullanan ilk mobil uygulamayı geliştirdi
  • Mizuho Finansal Grubu
  • Hindistan’dan Axis Bank
  • Singapur’dan Standart Chartered Bankası
  • BAE’den Rak Bank

Tüm dünyada yetmiş beşten fazla finans kurumu halihazırda Ripple’ı benimsedi ve diğer kısım da bununla deney yapıyor.

Ripple banka sektörünün kırmızısı: XRP, Bitcoin ve Ethereum'u geride bırakabilir
Ripple banka sektörünün gözdesi: XRP, Bitcoin ve Ethereum’u geride bırakabilir

Ripple banka sektörünün gözdesi: XRP, Bitcoin ve Ethereum’u geride bırakabilir

Dünyanın finans topluluğunun üyeleri, hizmet kalitesini garanti altına almak için düzenlemeleri ve yönergeleri takip eden diğer üyelere güvenmeyi daha kolay bulmakta. Her yerde bankaların Ripple’ı benimsedikleri artan oranlar, yeni teknolojiye kendinden emin ve kararlı olduklarını gösteriyor.

Daha hızlı, daha güvenli, daha ucuz ödeme yerleşimleri ve transferleri için mevcut en iyi alternatif olduğunu fark ettiler. Bu aynı zamanda bankaların müşterileri içinde bir avantaj. Bu paketin önüne Ripple yolunu koyar. Son olarak, XRP bu güne kadar ucuz kalıyor. Çünkü talep büyümeye devam ediyor, performans ve büyüme potansiyeli sadece patlayabilir. Eğer Ripple’ın XRP’si dünya bankaları tarafından benimsenirse, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)’u geride bırakabilir.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Globalcoinreport

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin