XRP Fiyat Analizi: Ripple tokeni bu seviyenin üzerinde önemli bir artış görebilir
XRP Fiyat Analizi: Ripple tokeni bu seviyenin üzerinde önemli bir artış görebilir

Ripple avukatından SEC’in açtığı davaya yönelik yeni XRP açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple genel danışmanı Stu Alderoty, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) San Francisco merkezli ödeme şirketine karşı açtığı suçlamaların merkezinde tek bir yasal sorun olduğunu söylüyor.

SEC’den dava

Bu haftanın başlarında SEC, XRP’nin piyasaya sürüldüğünde kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu ve bugüne kadar bir menkul kıymet olarak kaldığını iddia ederek resmen dava açtı.

Alderoty, 2013 yılına dayanan SEC şikayetinin neden yedi yıldır yapılmadığını soruyor.

“Dolandırıcılık” veya “yanlış beyan” iddiaları bulunmuyor. Yasal bir soru var: Ripple’ın XRP dağıtımlarından bazıları bir yatırım sözleşmesi oluşturdu mu? Mahkemede dava açmak ve sektöre hak ettiği netliği sağlamak için sabırsızlanıyoruz.”

Her zaman olduğu gibi, SEC yine bilgileri vererek ilerliyor. Örneğin: 2018 boyunca Ripple’ın XRP satışlarının küresel XRP hacminin yalnızca %0,095 ila %0,43’ünü temsil ettiğini ve 2019 yılının birinci çeyreğinde bu satışların  toplam ticaret hacminin %0,22’ye ulaştığını belirtiyor.

Netlik sağlayacak

Ripple’ın avukatı ayrıca SEC şikayetinin ABD hükümeti tarafından yapılan diğer sınıflandırmalara karşı netlik sağlamadığını söylüyor.

“2015 yılında ABD Hükümeti XRP’nin kripto para birimi olduğu sonucuna vardı. Son kontrol ettiğimde, SEC hala ABD Hükümeti’nin bir parçası. İşte davanın artı tarafı – sektör nihayet hak ettiği netliğe kavuşacak. Güle güle “Howey testi”, merhaba “Ripple testi.”

Hem Alderoty hem de Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, dünyanın yakında hikayenin şirket tarafını duyacağını söylüyor.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin