featured

Ripple analizi: XRP yan pazarı büyürken kısa vadeli satışlar kâr getirebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 0,62 dolarlık destek ve 0,65 dolarlık sağlam dirençle değişen bir kanalda sıkışmış durumda. Havale tokenı, temmuz ayındaki 0,93 dolarlık çıkışından bu yana yüzde 33 değer kaybederek salı günü 0,63 dolardan işlem gördü.

Kripto piyasasındaki durgunluğun ortasında XRP işlem hacmi 1 milyar dolar seviyesinin altına düşerek yazı yazıldığı sırada 933 milyon dolara geriledi. Sınır ötesi ödemeler tokenı temmuz başında 44 milyar dolar olan piyasa değerinden 33 milyar dolara önemli bir düşüş yaşadı.

XRP fiyat hareketi bir düşüşün habercisi mi?

Beşinci en büyük kripto para birimi, 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (kırmızı) 0,6295 dolardan başlayarak uygulanan tüm büyük hareketli ortalamaların altında yer alıyor. 100 günlük EMA (mavi) 0,6401 dolar ve 200 günlük EMA (mor) 0,6439 dolar.

Bu piyasa pozisyonu, boğaların artan satış baskısı taşıdığını ve muhtemelen 0,62 dolarlık acil desteğin altındaki kayıplarla sonuçlanacağını gösteriyor. Bununla birlikte azalan likidite nedeniyle Bollinger bantları daraldıkça altcoin bir kopuşa yaklaşıyor.

Bollinger bantları, yatırımcıların fiyat ve bantlar arasında düşüş eğilimini inceleyerek Ripple’da olası fiyat düşüşünü tahmin etmelerine yardımcı olabilir. Fiyat daha yüksek bir tepe yaptığında bu da yukarı doğru momentumun zayıfladığını ve satıcıların güç kazandığını gösterir.

Potansiyel kısa pozisyonlardan faydalanmayı uman tüccarlar, fiyatın normal aralığının dışına çıktığını ve güçlü bir düşüş trendi izleyebileceğini işaret eden alt bandın altında (mevcut piyasa yapısına göre büyük olasılıkla) bir kırılma olup olmadığına da bakabilir.

XRP

XRP’deki bu yatay eğilim, özellikle boğalar 50 günlük EMA tarafından vurgulanan ilk kısa vadeli engelin üzerine çıkmayı başarırsa fiyatta bir artışa yol açabilir. Bununla birlikte 0,7 ve 0,85 hatta 1 doları hedefleyen yükseliş trendinin devam eden yatay hareketin ortasında gerçekleşmesi daha uzun sürebilir. Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesi, aynı dört saatlik zaman diliminde değişen hareketi doğrulamaktadır.

SEC itirazına rağmen XRP menkul kıymet olmayacak!

Kripto para avukatı John Deaton, Ripple ile Güvenlik ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davada Binance ve Coinbase gibi üçüncü taraf platformlarda altcoin satışlarının menkul kıymet olmadığını, doğrudan kurumlara yapılanların ise menkul kıymet statüsünde olduğunu belirleyen kısmi kararı çevreleyen konuyu bir kez daha ele aldı.

XRP ve kripto piyasası temmuz ayındaki kararı fiyatlandırırken SEC atcoinin bir menkul kıymet olmasında ısrar etmek için karara itiraz etmeye çalışıyor.

Deaton davayla ilgili son açıklamasında, mahkeme temyiz talebini kabul etse bile bunun XRP işlemlerinin otomatik olarak menkul kıymet haline geleceği anlamına gelmeyeceğini söyledi.

“Bu, SEC öyle olduğunu iddia ettiği için öyle olduğu anlamına gelir. Bu doğru olmaya yakın bile değil,” dedi Deaton.

SEC’in temyiz başvurusunun, ajansın “görüş farklılıkları için önemli bir zemin bulunan hukuk sorularını kontrol ettiğini” söylediği üçüncü taraf platformlarda altcoinin programatik satışları üzerinde durması bekleniyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin