Riot Blockchain CEO'su istifa etti.
Riot Blockchain CEO'su istifa etti.

Riot Blockchain CEO’su istifa etti: Sebep SEC’den gelen suçlamalar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Riot Blockchain CEO’su, SEC’in kendisine karşı yeni dolandırıcılık suçlamaları getirmesinden sonra istifa etti. Bu suçlamaların, kripto para madenciliği sektöründe yer alan Riot Blockchain’i çevreleyen tartışmalarla ilgisi bulunmuyor.

Riot Blockchain sektöre 1 sene önce katıldı

Şüpheli bir faaliyetin peşine düşen SEC, Nisan ayından beri şirketi araştırıyor. Önceden biyo-teknoloji ile uğraşan şirket, kripto çılgınlığının zirveye çıktığı Eylül 2017’de Riot Blockchain adını almıştı. Şirketin hisse senedi fiyatı daha sonra birkaç gün içinde 8 dolardan 40 dolarak adar yükseldi.

Kasım 2017’de şirkete katılan CEO John O’Rourke, yaşanan olayların arından istifasını duyurdu. Resmi olarak hiçbir sebep gösteriledi ancak kendisi ve çevresindekilere yöneltilen çeşitli hile ve dolandırıcılık suçlamalarının konuyla doğrudan ilgili dolduğu düşünülüyor. Bu grupta ayrıca Riot’un en büyük hissedarı olan Barry Honig de vardı.

SEC: “Pump and dump şeması söz konusu.”

Komisyondan yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Honig, hissedarların şirkete karşı son derece elverişsiz koşullarla finansmana katılarak dik indirimlerle kâr elde etmelerini sağladı. SEC, eylemleri son derece kârlı pump and dump şemaları olarak nitelendiriyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


kaçak iddaa

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin