featured
Revolut

MasterCard destekli Revolut, Bitcoin’e yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Londra merkezli bir dijital ödeme sistemi olan Revolut, müşterilerinin bir mobil uygulama yoluyla Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini almalarını, saklamalarını ve değiş tokuş etmelerini sağlıyor.

Uluslararası para transferi yaparken herhangi bir ücret almamasıyla bilinen Revolut; Bitcoin, Litecoin ve Ethereum için de benzer bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Yalnızca birkaç saniye içinde dünya genelinde 25 para biriminin transferine olanak tanıyan şirketin mobil aplikasyonu aracılığıyla müşteriler, kripto paraları uygulamada saklayabilecek veya hiçbir ücret ödemeden başkalarına aktarabilecekler.

Yarın kullanıma açılıyor

TechCrunch’ın Berlin Konferansı’nda konuşan Revolut’un CEO’su Nikolay Storonsky, müşterilerin Perşembe gününden itibaren bu servise erişebileceklerini açıkladı ve ekledi:

Şu anda trend olmasına rağmen, kripto para ile işlem yapmanın zaman alıcı ve pahalı olduğu biliniyor.

Dijital para birimlerinin kısa sürede bankacılık sektörünün ayrılmaz bir parçası haline geleceği kanaatini taşıyan Storonsky, Revolut’un bu hafta halka açılan test uygulamasında 10.000 müşterisinin dijital para birimi cinsinden 1 milyon dolar işlem yaptığını belirtti.

Müşterilerimiz bir süredir kripto para birimleri üzerinden işlem yapmak istediklerini ifade ediyorlar. Biz de onları dinledik ve bu hizmeti sunduk.

Debit harcamalarda kripto paralar kullanılabilecek

Gündelik harcamalarında Revolut kartını kullanan müşteriler ise eğer bakiyeleri yetersizse, karta yükledikleri kripto paralarla işlem yapabilecekler. Bu hizmette komisyon oranını %5 ila %9 arasında belirleyen şirketlere nazaran çok daha düşük bir rakamda tutacaklarını açıklayan Storonsky, %1.5 ile rekabeti alevlendireceklerinin sinyalini verdi.

Geçtiğimiz ay 1 milyon kullanıcıya ulaşan Revolut’un bu hamlesiyle daha fazla müşteri çekmesi bekleniyor. Ayrıca yükselişini sürdüren Bitcoin, bugün 50 bin TL’yi aşarak rekor kırmıştı.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin