Reklam sektöründeki sorunlara Blockchain çözümü
Reklam sektöründeki sorunlara Blockchain çözümü

Reklam dünyasındaki en büyük sorunlara Blockchain çözümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Big Blue‘nun dijital strateji kolu IBM iX ve reklam yazılım sağlayıcısı Mediaocean, reklam dünyasındaki en büyük sorunların bir kısmını çözmeyi hedefleyen bir Blockchain konsorsiyumunu oluşturmak için ekip halinde çalışıyor. Bu sayede reklam dünyasındaki en büyük sorunlara Blockchain çözümü geliyor.

Reklam sektöründeki sorunlara Blockchain çözümü

Kelloggs, Kimberly-Clark, Pfizer ve Unilever gibi büyük markaların imza attığı konsorsiyum, yapılan açıklamaya göre reklam endüstrisinde “şeffaflık, güven ve hesap verebilirlik sağlamak” için Blockchain teknolojisini kullanacak.

Yapılan çalışmalar ile birlikte şirketler, IBM Blockchain ve Mediaocean‘ın kampanya yönetim platformunu kullanarak yeni bir Blockchain çözümü oluşturacak. Böylece firmaların dijital reklam tedarik zincirinin kapsamlı ve değişmez bir görünümünü sağlayacak. Aynı zamanda firmaların reklam bütçelerinin gerçekte nerede bulunduğunun tam olarak tespit edebilmesine yardımcı olacak.

Blockchain reklam çözümü uygulaması

Mediaocean CEO’su Bill Wise, konuya yönelik şunları söyledi:

Son yıllarda sektör, özellikle aracı ücretler ve çalışmayan medya etrafında, ilerlemeyi engelleyen sürdürülemez ekonomik sorunlar ve şeffaflık sorunları ile boğuşuyor. IBM ile ortaklık kurarak ilk reklam engelleme çözümünü başlatabiliriz. Kağıt üzerinde bu çözüm bize şeffaflık sağlayacak.

Pilot Blockchain reklam çözümü uygulamasının lansmanı yakında yapılacak.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin