Rapor: Kurumların Bitcoin yatırımı haftada 57,8 milyon dolara yükseldi
Rapor: Kurumların Bitcoin yatırımı haftada 57,8 milyon dolara yükseldi

Rapor: Kurumların Bitcoin yatırımı haftada 57,8 milyon dolara yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yıl hayli enteresan fiyat hareketleri izleyen Bitcoin, son birkaç aydır oldukça durgun. Ancak bu durum kurumların BTC’ye hatırı sayılır miktarda para akıtmasına engel olmadı.

Kurumlar haftalık 57,8 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı yapıyor

Grayscale tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre şirket, 2020 yılının ilk yarısında BTC Trust ürününe ortalama haftalık 43,8 milyon dolarlık kurumsal giriş sağlandığını açıkladı. Bu girişlerin çoğunun ikinci çeyrekte gerçeklemesi şaşkınlıkla karşılandı zira BTC yılın ilk birkaç ayında çok daha önemli kazanımlar elde etmişti.

Kurumsal girişlerdeki bu artışın, para basma ve gevşek ekonomi politikaları ile çalkalanan küresel piyasaların yatırımcıları Bitcoin gibi alternatif varlıklara yönlendirmesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Jones: “BTC, 1970’lerdeki altına benziyor.”

Popüler makro yatırımcı Paul Tudor Jones, bu yılın başlarında net değerinin dikkate değer bir yüzdesini Bitcoin’e geçirdiği açıklamıştı. Jones’a göre devam eden küresel enflasyondan en büyük faydalanıcı BTC olacak. Kendisi Bitcoin’in 1970’lerdeki altına benzediğini ifade etti.

Jones, portföyüne Bitcoin ekleyen tek önemli yatırımcı değil.

Grayscale’in 2. çeyrek ve altı aylık raporundaki verilere göre, BTC Trust ürünlerinde büyük girişler görülüyor. Yılın ilk yarısında, kurumlar şirketin tüm ürünlerine toplam 1,4 milyar dolar dökerken kripto para birimine haftada 43,8 milyon dolar kazandırdı.

Ürüne haftalık girişler, yılın ikinci çeyreğinde büyüyerek ortalama 57,8 milyon dolar oldu.

Fiyat duruldu, yatırımlar tırmandı

Bu dikkate değer sıçrama BTC’nin durgun fiyat hareketine rağmen gerçekleşti. Bu durum yatırımcıların şu anda, fiat para birimlerinin yakında karşı karşıya kalması beklenen yüksek enflasyon nedeniyle sabit kıymetler aradıklarına işaret ediyor.

Şirket ayrıca raporlarında, ürünleri aracılığıyla satın alınan Bitcoin miktarının kripto para biriminin üretim oranını aştığını belirtiyor. Bunun kripto para birimine verilen arz yönlü baskıyı azalttığı ve makro görünümü için çok olumlu bir işaret olduğu belirtiliyor.

Bu arada Binance CEO’su CZ, Twitter’daki son hack saldırısının BTC üzerindeki etkileri hakkında görüşlerini paylaştı. Buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin