Uzmanlardan son 5 yılın Bitcoin kıyaslaması ve 2025 tahmini
Uzmanlardan son 5 yılın Bitcoin kıyaslaması ve 2025 tahmini

Uzman görüşü: Bu çarpıcı rapor Bitcoin fiyatını etkiler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Aşağıdaki makale, eToro’nun kıdemli piyasa analisti olan Mati Greenspan tarafından öne sürülen düşüncelerin özetidir. Bitwise, kripto sektörünü sarsan bir rapor yayınladı. Peki bu rapor Bitcoin fiyatını etkiler mi?

Bitwise raporu detayları ve etkileri

Bu hafta Bitwise, kripto endüstrisini baştan aşağı sallayan bir rapor yayınladı. Rapor, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki kripto borsaları arasındaki aldatıcı işlem hacmi rakamlarının ne kadar olduğunu, bunun da dünyadaki en büyük kripto para birimi piyasa verisi toplama sitesi olan CoinMarketCap’taki ilk 81 borsa için Bitcoin işlem hacminin %95’ini oluşturduğunu belirtti. Haberler, çok sayıda yanlış anlaşılarak hızla yayıldı.

Raporun bulguları, kripto pazarının algısını kesinlikle derinden değiştirdi. Genel olarak piyasalara aşina olanlar için, böyle bir hareketin “Wash trading (yıkama işlemi)” olarak adlandırıldığı ve çoğu düzenlenmiş borsada bunun yasadışı olduğu biliniyor.  Bitwise gibi raporlar sayesinde bu konu şu anda ele alınıyor. CoinMarketCap.com şimdi sorunu kabul etti ve sitelerine daha fazla netlik getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Coinmarketcap ve Messari’den önlemler

Sadece Coinmarketcap değil, Messari de dün iki yeni ölçüm getirdi ve 10 borsadaki işlem hacminin gerçek olduğunu belirtti. Buradaki kilit nokta, keşfedilen tüm bu alım satım işleminin aslında Bitcoin fiyatını herhangi bir şekilde etkilememesidir. Aslında, biri yalnızca gerçek hacme sahip 10 borsaya odaklanırsa, bu piyasanın daha önce algılandığından çok daha güçlü olduğunu görebilirler.

Arjantin’in Bitcoin’e olan aşkı

Her şey hala kriptolar için uçurum askısı üzerinde olsa da Arjantin hızla gezegendeki en Bitcoin dostu uluslardan biri haline geliyor. Medya Arjantin’de kripto kışı olmadığını söyleyen haberler konusunda olgunlaştı. Ayrıca, devlet yakın zamanda toplu taşıma ücretlerini ödemek için Bitcoin kabul etmeye başladı. Ülkede çok sayıda yerel borsa olmasına ve kripto satın almak kolay olmasına rağmen, bir kişi localbitcoins.com’daki eşler arası işlem seviyelerinin istikrarlı bir şekilde arttığını görebilir. Bu yükselen trend, Tim Draper’ı Arjantin Cumhurbaşkanı ile görüşmeye zorladı.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin