akon
Rap şarkıcısı Akon: “Ordu destekli dolar yerine Bitcoin’i tercih ederim.”

Dünyaca ünlü Rap şarkıcısı Akon: “Ordu destekli dolar yerine Bitcoin’i tercih ederim.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Grammy ödüllü müzik sanatçısı Akon, varlığın gerçek değeri olmadığını iddia eden Bitcoin (BTC) eleştirmenlerini reddetti.

10 Eylül’de yayınlanan bir radyo röportajında ​​Akon, fiat para birimlerinin bu tür eleştirilere karşı daha az savunmasız olduğu algısını dile getirdi:

Doları hiç bir şey desteklemiyor. ABD’nin doları destekleyen doğal kaynakları yok. Onların sahip oldukları ordu gücü.

Akon: “Kripto paralara değeri insanlar verir, devletler değil”

Popüler single “Smack That”de dahil olmak üzere adına on iki Billboard Top On Hit’i olan Akon, röportaj sırasında merkezsiz ve kripto paraların değerini destekleyen Blockchain temelli mekanizmalar lehine bir konuşma yaptı.

Ulusal fiat para birimlerinin uzun zamandır fiziki emtialar veya doğal kaynaklar tarafından desteklenmediğini dile getiren sanatçı, Amerikan dolarının sonuç olarak kongre ve askeri güce bağlı olduğunu söyledi.

Kripto paraları destekleme nedeni olarak ise bu dijital paraların ulusal hükümetlerin çıkarlarına değil de halkın kontrolünde olmasını gösterdi. Akon’un kripto paralar hakkında bu denli bir bilgiye sahip olmasının altında ise kendi kripto para projesi yatıyor. Ünlü rapçi, Akoin adındaki kripto para projesi, tüm Afrikalıların birleşmesini amaçlayan görüşe hizmet eden bir dijital para olarak fiat paranın yerine geçmeyi amaçlıyor.

Akon ilk olarak, kripto paranın Afrika vatandaşlarını güçlendirebileceği ve kıtanın para sistemine güvenliği getirebileceğini savunarak bir Senegalli akıllı şehir projesi bağlamında girişimini açıklamıştı.

Satoshi’ye barış ödülü

Akon, kısa süre önce Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’i icat ettiği için Nobel Barış Ödülü’nü alması gerektiğini savunan Amerikan yatırımcı Morgan Creek Digital Assets kurucu ortağı Anthony Pompliano’nun bakış açısıyla kripto paraları destekleyen başka bir isim oluyor.

Pompliano, Bitcoin ile nihayet “hiç kimsenin şiddete maruz kalmadan küresel rezerv statüsü alabilen bir para birimine sahip olduğumuzu” söylemişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin