Qtum hard fork gerçekleşti. QTUM fiyatı yükselişe geçti..001
Qtum hard fork gerçekleşti. QTUM fiyatı yükselişe geçti..001

Qtum hard fork’u gerçekleşti: QTUM fiyatı yükselişe geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Qtum’un ilk hard fork’u gerçekleşti. İş kanıtının (PoW) en büyük oyunculardan biri olan Qtum, ağları için büyük bir güncelleme yaptı. Sektör için önemli bir gelişme söz konusu. QTUM fiyatı haberin ardından hızla yükselişe geçti.

Qtum’un ilk hard fork’u piyasada

Qtum’un daha önce planlanan hard fork’u 17 Ekim’de piyasaya çıktı. Haber resmi Twitter hesabından yayımlandı.

Qtum’un arkasındaki ekip, akıllı sözleşmeleri bir araya getirme özelliğini de içeren büyük bir güncelleme yapıldığını ve ek olarak 466.000 blokun aralık algoritmalarında iyileştirmeler yapıldığı duyurdu.

Ağ güncellemesinin arkasındaki sebep, Qtum’un Blockchain’ini güncellemekti. Qtum, olayın yeni bir coin oluşturmak için gerçekleştirildiğini iddia eden herhangi bir açıklamayı reddetti.

Hard fork, iyileştirme için en az dört teklif içeriyor ve aynı zamanda coin’e birçok verimlilik ve ilerleme maddesi ekliyor. Söz konusu maddeler “QIP” olarak adlandırılıyor.

Dikkat çeken bazı QIP’ler şu şekilde:

  • QIP-5: Her bir sözleşmeyi içeren her işlem günlüğü bir imza doğrulama algoritmasıyla imzalanmalıdır.
  • QIP-6: Önceden yapılmış btc_ecrecover antlaşması, Qtum EVM’ye dahil edilmelidir.
  • QIP-7: Qtum EVM, en yeni Ethereum EVM Konstantinopolis’e kadar götürülmelidir
  • QIP-9: Engelleme süresinin tutarlılığını artırmak için zorluk ayar algoritması değiştirilmelidir.

Yeni özellikler 466.600 bloğundan itibaren kullanıma sunulduğundan, yazılımın en yeni sürümüne güncelleme yapılması gerekiyor.

Coin’in arkasındaki ekip, eski sürümleri kullanıyorsanız da endişe duyulmaması gerektiğini, ancak paralarınızı geçici olarak kaybedeceğinizi belirtti. Güncelleme yapılması halinde ise böyle bir sorun yaşanmayacak.

QTUM fiyatı nasıl etkilendi?

QTUM, piyasa hacmine göre sıralandığında en büyük 36. kripto para. Şu anda toplam hacmi 178 milyon dolar olan kripto para, yükseltme gerçekleştikten yüzde 5,7 değer kazandı. Haberin yazıldığı esnada 1,76 dolardan işlem gören QTUM, durağan piyasada kendini göstermeyi başardı.

cryptopolitan

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin