Putin, Rus yetkililerin kripto para varlıklarını ifşa etmesini gerektiren kararnameyi imzaladı
Putin, Rus yetkililerin kripto para varlıklarını ifşa etmesini gerektiren kararnameyi imzaladı

Putin, Rus yetkililerin kripto para varlıklarını ifşa etmesini gerektiren kararnameyi imzaladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus hükümet yetkilileri kripto para varlıklarını ifşa etmek zorunda kalacak.

Rusya’nın kripto para birimlerine daha fazla netlik sağlama girişimleri, halihazırda yürürlükte olan bir yasa olan Dijital ve Finansal Varlıklar (DFA) için yeni bir değişiklikle devam ediyor. Ülke, Rus yetkililerin dijital varlık yatırımlarını 30 Haziran 2021’e kadar açıklamalarını zorunlu kılan bir kararname imzaladı.

Rus Yetkililer kripto tasarruflarını açıklayacak

Yerel haberlere göre Devlet Başkanı Vladimir Putin kararı 10 Aralık’ta imzaladı. Ülke yetkilileri, artık kripto para yatırımlarıyla ilgili kapsamlı bilgileri açıklamak zorunda. Bunlar, kendilerine, eşlerine ve reşit olmayan çocuklarına ait kripto paraların hangileri olduğu, satın alma tarihini, toplam miktarını ve varlığın ihraççısı hakkında ayrıntılı bilgilerden oluşuyor.

Halihazırda seçilmiş hükümet personelinin yanı sıra, Rusya Federasyonu’nda benzer pozisyonlara başvuran vatandaşlar, federal kamu hizmeti pozisyonları veya federal memurlar da aynı bilgileri vermek zorunda kalacak.

Henüz zorunlu olmamasına rağmen, Başkan ayrıca Rusya Merkez Bankası da dahil olmak üzere federal ve bölgesel hükümet kurumlarının da karara uymasını tavsiye etti. Putin, bu tür personelin “gelir, mülk ve mülk yükümlülükleri hakkında bilgi sağlama prosedürünü belirlemeye ilişkin yetkileri kullanırken” kripto para yatırımlarının ifşa etmesi gerektiğine inanıyor.

CryptoPotato geçtiğimiz günlerde ülkenin Başbakanı Mikhail Mishustin’in kripto para birimlerinin mülk olarak tanınması gerektiğini söylediğini bildirmişti. Sonuç olarak, sahipleri yasal korumaya güvenebilir ve haklarını mahkemede savunabilirler.

Ukrayna Kent Konseyi’nde Monero Balinası

Bu yılın başlarında, Rus komşu ülkesi ve Sovyetler Birliği’nin eski bir üyesi olan Ukrayna, Sanal Varlıklarla ilgili ilk Taslak Yasa Tasarısını kabul etti. Yasanın resmileşmeden önce iki duruşması daha olmasına rağmen, ülke milletvekilleri kripto para varlıklarını açıklamaya başladı bile.

En ilgi çekici olanlardan biri Kramatorsk kasabasındaki en genç belediye meclisi üyesi Rostislav Solod’dan geldi. 19 yaşındaki genç, kısa süre önce, 185.000 Monero tokenlik büyük bir portföyü de dahil olmak üzere, kendi adına tüm varlıkları ve mülkleri ilan etti.

Belge, Solod’un XMR coinlerini Aralık 2015’te fiyat 0,30 dolar ve 0,50 dolar civarında seyrederken satın aldığını yazıyor. XMR’nin bugün 150 dolara yakın fiyat ticareti ile Solod’un payı, 27 milyon doları aşıyor.

Bu haber ilk olarak cryptopotato‘da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin